Najučinkovitije Sotonino oružje protiv onih koji su se umorili činiti dobro

Sotona koristi točno ovu vrstu strategiju protiv mnogih kršćana danas!

“Ustrajnost vam je zbilja potrebna da vršenjem volje Božje postignete obećanje” (Heb 10,36).

Pisac Hebrejima otkriva kako se umor i nestrpljivost uvlače u vjernike. Želio je govoriti o tome dok je prepoznavao sotonino najučinkovitije oružje protiv onih koji su se umorili činiti dobro: nestrpljivost s Bogom.

Evo kako to funkcionira. Nakon dugačkog razdoblja nevolje, đavao usađuje misao: “Bog zna da se uzdaš u njega i da si do sada bio vjeran. Nikada ne bi posumnjao u njegovu voljnost i spremnost da ti pomogne. Dakle, gdje je nakon svega toga? Zašto ti ne pomogne? Odgovara li tako na vjernost svoga sluge?”

Sotona koristi točno tu vrstu strategije protiv mnogih dragih svetih danas, usađujući nestrpljivost s Bogom. On vam kaže da vam Bog neće dati ono što vam je potrebno – da ćete živjeti kao drugorazredni kršćanin, oboren i brinući se sam o sebi ostatak svoga života.

Možda čujete sotonin optužujući glas: “Izgubit ćeš posao. Izgubit ćeš dom. Sve tvoje molitve i pouzdanje bit će uzaludni. Očito je da nisi uspio u vjeri. Došlo je vrijeme da digneš ruke i vratiš se natrag.”

Razmislite o tome što pisac Hebrejima govori onim svetima koji su trpjeli. Kakva poruka narodu koji je zaglibio u dubokoj nevolji! Izgubili su svoja dobra i imetak i podnosili su dugačku borbu. A sad im netko od autoriteta kaže: “Nedostaje vam strpljivost. Samo vjerujte i čekajte. Obećanje dolazi.”

Da, teško je biti strpljiv i uzdati se u Gospodina te ne biti obmanut od sotone. Znajte da Gospodnje obećanje leži upravo ispred vas i da vas neće ostaviti.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!