Vi možda nećete nositi mikročip, ali stručnjaci kažu da će vaša djeca morati!

Mikročipovi za sve – stručnjaci kažu da nije pitanje hoće li se to dogoditi, nego je pitanje vremena kada će se to dogoditi.

Nedavna odluka tehnološke tvrtke 32M iz Wisconsina da pruži svojim zaposlenicima mogućnost ugradnje mikročipa je zabrinula svijet te pokrenula brojne rasprave.

Neki misle da je u pitanju genijalna ideja, dok drugi izjednačavaju to sa scenama iz nekog jezivotog znanstveno-fanstastičnog filma, ili samim ‘’žigom Zvijeri’’ iz Knjige Otkrivenja.

Unatoč različitim mišljenjima, stručnjaci kažu da će ugradnja mikročipova uslijediti vrlo skoro.

“Ono će se svima dogoditi”, tvrdi Noelle Chesley, profesor sociologije na Sveučilištu  of Wisconsin u Milwaukeeu. “No ne ove godine, niti 2018. Možda čak ne i u našoj generaciji, ali sigurno našoj djeci.’’, prenosi CBN.

Zagovornici mikročipa smatraju da će ono olakšati život tako što ću ljudi lakše moći putovati, otključavati automobile, ili kupovati namirnice jednim pokretom ruke.

Kritičari su skeptični jer misle da će mikročipovi vrlo lako moći biti hakirani, zbog čega će osobne informacije moći biti svima otkrivene.

Neki kršćani vjeruju da je ugradnja mikročipova jasno ispunjenje ‘’žiga Zvijeri’’ o kojemu je prije 2.000 godina prorokovao Ivan u Knjizi Otkrivenja.

“Smatram da je mikročipiranje neka vrsta žiga. Postoji nekoliko vrsta žigova, i svi su na neki način dizajnirani da kontroliraju,’’ kaže američi pastor Dave Doyle. ‘’Ono će postati nešto obavezno, a oni koji ga budu odbili, morat će se suočiti s autoritetima koji ne cijene vaše mišljenje.’’

Zasada, zakonodavci ne drže da će takva tehnologija biti obavezna za sve, barem ne na radnom mjestu.

NAJNOVIJE!