Veterinar je oslobodio konja vezanog lancima – nije imao pojma da će dobiti zahvalu života

Ovaj je konj namjerno bačen u lance, a zbog toga što živi u Rumunjskoj, gdje je ovo česta praksa, nije se mogao ni kretati. Divan veterinar je oslobodio konja i dobio zahvalu života.

Bio je zatočen u lancima i nije mogao slobodno trčati. Jedan je divlji konj bio u prijekoj potrebi za ljubavlju i njegom. Ovaj je konj namjerno bačen u lance, a zbog toga što živi u Rumunjskoj, gdje je ovo česta praksa, nije se mogao ni kretati.

Noge su mu bile u lancima i metal je iritirao njegovu kožu. Kada je došao veterinar iz „Četiri šape“ i vidio koliko je konj depresivan, znao je da mora nešto učiniti.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Veterinar po imenu Ovidiu Rosu htio je pomoći konju koji je jednom bio slobodan. Konj poput ovog ima jako puno energije za divljinu, i u lancima postane potpuno drukčija životinja.

VIDI OVO: Grlila je svog konja čak tri sata, a onda se događa nešto čudesno

Dok Ovidiu nije došao konj je mogao samo sanjati o slobodnom trku. Čim je donio alat za otpuštanje lanaca, primijetio je da nešto nije u redu.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Koža konja je postala jako ozlijeđena pod lancima. Na sreću, konj nije bio dugo u lancima i veterinarova briga brzo ga je osposobila za trk.

Konje ne samo da je dopustio Ovidiuu da mu pomogne bez poteškoća nego mu je pokazao i nevjerojatnu zahvalnost. Ovaj će se čovjek uvijek prisjećati promjene kroz koju je konj prošao od zarobljeništva do slobode.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Ovaj konj je iz ušća Dunava bio oduševljen što je slobodan. Jako je tužna pomisao da ima još konja koji moraju podnositi ovakvu patnju.

Video u prilogu podučava ljude o tome što se događa s ovakvim konjima s kojima je „praksa u Rumunjskoj da im se noge povežu s lancima.“ Zahvaljujući onima koji su voljni pomoći, neki od tih konja imaju ponovnu priliku da žive slobodno.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Pogledajte kako se konje veseli u videu!

NAJNOVIJE!