17-godišnja djevojka
Foto: Gospelherald.com

17-godišnja Amerikanka, koju su u Las Vegasu oteli trgovci bijelim, spašena je nakon što se “molila i molila” da je obitelj pronađe.

Sarah Dunsey iz Logana, Utah, je pronađena u Veniceu, Kaliforniji, u petak, nakon što je nestala mjesec dana ranije. U vrijeme njenog nestanka, tinejdžerka je otišla na put s prijateljima u Las Vegas, gdje se vjeruje da je bila oteta za bijelo roblje.

Sarina majka Amie, koja je iznijela emocionalnu molbu za povratak svoje kćeri u viralnoj video kampanji, je na Facebooku proslavila vijest o kćerkinom sigurnom povratku.

Annie je otkrila da je Sarah rekla njezinoj obitelji: “Molila sam se i molila da dođete, i došli ste”.

Napisala je: “Pronašli smo našu Saru Bear! Hvala svima što ste dijelili, i iznijeli fotografiju Sarinog lica u javnost, i što ste nam pomogli da je pronađemo. Hvala ljudima koji su nam poslali dojave, zbog kojih smo je pronašli. ”

Annie je dodala: “Vezane smo jedna za drugu na više načina nego što smo mislile. Osjetila sam molitve i energiju svih ljudi koji su ih slali našoj obitelji i Sari. Svi želimo istu stvar za našu djecu. Da budu sigurna i voljena. Vezani smo univerzalnom potrebom i željom da naša djeca ne budu povrijeđena. Hvala što ste pomogli da se moja djevojčica vrati kući. ”

Sudeći po šokantnim statistikama objavljenim na NBC-evom “Today” šou, svakih 30 sekundi netko postane žrtva trgovine ljudima, a UNICEF je nedavno objavio da se više od milijun djece proda svake godine.


Šerif Jim McDonnell je objasnio da su 70 posto djece koja su žrtva trgovine ljudima često u udomiteljskim obiteljima. S obzirom da su djeca gladna naklonosti i ljubavi, makroi ih lako prevare, mameći ih tako što ih lažu da će im dati sve što traže.

“Oni traže ljubav. Traže nekoga tko će se brinuti za njih. Makro kaže da će im to dati, pa ih onda povede putem propasti “, rekao je McDonnell.