Istjerao je ženu iz trgovine, a ono što je Bog učinio ostavlja bez teksta

Trgovac se izgalamio na sirotu ženu i istjerao je iz trgovine, a ono što je Bog učinio s njegovim srcem ostavlja bez teksta.

Louise Redden, jadno obučena žena koja je izgledala poraženo, ušla je u trgovinu. Prišla je vlasniku trgovine na najponizniji način i pitala ga da joj da neke od namirnica. Nježno je objasnila kako je njen muž vrlo bolestan i da nije sposoban za rad.

Imaju sedmero djece i trebaju hranu. John Longhouse, trgovac, izgalamio se na nju i zatražio od nje da napusti trgovinu.

Predočavajući obiteljske potrebe, rekla je: “Molim vas gospodine! Donijet ću vam novac čim prije.” John joj je odgovorio kako joj ne može kreditirati, jer nema račun otvoren u toj trgovini. Stojeći pored kase, stajao je kupac koji je načuo konverzaciju između ovo dvoje. Kupac je došao do trgovca i rekao mu da je spreman platiti sve što ova žena treba za svoju obitelj.

Trgovac vrlo ozbiljnim glasom upita: “Imate li listu potrepština?” Louise odgovori: “Da, gospodine.”. “U redu”, odgovori joj, “stavite vašu listu namirnica na vagu i koliko god pokaže vaga, dati ću vam namirnice jednake vrijednosti. ”

Louise je oklijevala trenutak sa spuštenom glavom. Onda je posegnula u svoju torbicu, uzela je papir i napisala nešto na njega. Pažljivo je stavila komad papira na vagu stojeći i dalje pognute glave.

VIDI OVO: PRIČA ZA DUŠU: Koliko je teška tvoja vreća?

Oči trgovca i kupca pokazivale su ushićenost dok su gledali vagu kako se spušta i ostaje spuštena. Trgovac, stojeći na vagi, okrenuo se polako prema kupcu i nevoljko rekao: “Ne mogu ovo vjerovati.” Kupac se nasmijao, a trgovac je krenuo stavljati namirnice na drugu stranu vage. Pošto vaga nije bila balansirana nastavio je stavljati namirnice, dok vrećica više nije mogla više držati. Trgovac je ostao tamo sa izrazom gađenja.

Napokon, uzeo je komad papira sa vage, pročitao ga i ostao zapanjen. To nije bila lista namirnica za kupnju. Umjesto nje bila je molitva koja je izgledala ovako: “Dragi Bože, ti znaš moje potrebe i stavljam ovo u Tvoje ruke.”

Trgovac joj je dao namirnice koje je prikupio i ostao pokunjen u tišini. Louise mu je zahvalila i otišla iz trgovine. Kupac koji je bio tu izvadio je novčanicu od pedeset dolara i pružio je trgovcu govoreći: “Vrijedilo je svakog centa.”

Nakon nekog vremena trgovac je otkrio da je vaga pokvarena; stoga, jedino Bog zna koliko teži molitva.

Nepoznati autor

NAJNOVIJE!