Muslimanki se u snu pojavio Isus plačući

muslimanki se u snu pojavio Isus
Foto: Pixabay

Hawa* je odrasla u bogatoj muslimanskoj obitelji na afričkom rogu. Njezini roditelji imali su velike planove za nju. Željeli su je poslati u arapsku državu na duhovnu poduku. Osim toga, bila je zaručena za muslimana koji živi u Americi. No, sve je to stavljeno na čekanje kad je djevojka postala jako bolesna.

Dok je bila u bolnici, doživjela je duhovno iskustvo koje joj je promijenilo život. „Usnula sam san u kojem sam vidjela muškarca kako se smije i plače u isto vrijeme. Nekako sam znala da plače zbog mene.“ Nitko iz njezine obitelji nije mogao objasniti san. Nadalje, njezin imam (poglavar džamije), koji je potajno bio sljedbenik Isusa Krista, rekao joj je da je riječ o Mesiji i poklonio joj Bibliju. „Kontinuirano sam čitala Bibliju i, malo po malo, učila sam o ljubavi Isusa Krista prema svim ljudima. To me potpuno promijenilo.“

Hawa je svoju vjeru držala tajnom, ali jednog dana, njezina obitelj otkrila je Bibliju. U naletu bijesa, otac ju je istukao te ju potjerao iz kuće. „Ti si za nas mrtva!“ Njezin zaručnik također je otkazao zaruke. Hawa je bila slomljena i tužna, ali kaže: „Za mene je Kristova ljubav vrjednija od ljubavi moje obitelji.“

Njezina sestra, Zulfa*, do tada je naučila dovoljno o Isusu od Hawe da bi joj se pridružila na putu kroz ovu patnju. Iznenada, ove mlade djevojke koje su oduvijek imale zaštitu i utočište, sada su bile potpuno osiromašene. Nisu imale novaca, doma niti prijatelja, i još su k tome sada bile omražene u čitavoj obitelji.

I da bi stvari bile još gore, dok je pokušavala pobjeći od ljutog ujaka, Hawa je pala u jarak pored ceste i tako povrijedila jedan od diskova kralježnice. Zulfa je pokušala omogućiti neki prihod pečenjem na tisuće i tisuće flatbreadova (plosnati kruščići) na vatri. Ispušni plinovi i dim kojem je bila izložena, toliko su joj oštetili oči da su se pribojavale da bi mogla ostati bez vida.

Hawa i Zulfa prošle su kroz teško razdoblje podnoseći veliku patnju. No, srećom su zadobile veliku podršku kršćana. Organizacija Open Doors (Otvorena vrata) omogućila je medicinsku njegu Zulfi i zatim im pomogla u otvaranju malog poduzetništva. Njihova kavana stvara zadovoljavajući prihod kojim uspijevaju pokriti sve troškove pa čak i ostvariti dobit.

Hawa se prisjeća svoje patnje te kaže kako je Open Doors pomogao unijeti svijetlo u njihovu tamu. „Svijetlo svakim danom postaje sve jače. Zahvaljujem vam na pomoći. Bog vas blagoslovio.“

*Imena su promijenjena.

4 načina na koje Biblija može spasiti brak Svi mi trebamo pomoć u svojim brakovima s obzirom da niti jedan brak nije savršen.
Što Bog misli o tebi? Trebate se podsjećati svaki dan na to što Bog misli o vama – ne što svijet misli ili što vi mislite o sebi. To je ono što uklanja vaše strahove....
77-godišnja čistačica ima tajnu: Njezini su ju kolege otkrili te su ju suočili s njom pred cijelom školom! Kada je ravnatelj istražio njezinu prošlost, nije mu preostalo ništa drugo nego da suoči čistačicu s onim što je otkrio.
Što to znači da čak i demoni vjeruju (Jakovljeva 2,19)? Ako je sve što je potrebno za spasenje mentalno slaganje s istinom o Bogu, onda i Sotona i demoni mogu biti spašeni.
Očajni ste i nezadovoljni životom? Možda je sve zbog OVOGA! Moguće je da je u ovome rješenje za vaš problem!

IMAŠ KOMENTAR?