4 razloga da nikada ne odustanete od svojih snova

Zašto nikada ne trebate odustati od svojih snova? Možda su vam baš poslani od Boga.

Još samo malo

Prije nekoliko godina jedna je žena odlučila preplivati Engleski kanal (La Manche). Plivajući, gotovo se potpuno iscrpila. Budući da je bila gusta magla, nije mogla vidjeti obalu te je, stoga, odustala i ponovno se popela na brod iako joj je trener govorio kako je jako blizu cilju. S broda je, unatoč magli, imala mogućnost vidjeti obalu. Rekla je: „ Da sam znala da sam toliko blizu, nema šanse da bih odustala.“ Smisao ovoga je sljedeći: trenutak kada želimo odustati od naših snova može biti baš trenutak prije samog ostvarenja istih.

Snovi darovani od Boga

Ponekad nam Bog daje snove i u naše misli i srca stavlja nešto što želi da učinimo za Njega. Baš kao što je Bog dao Josipu snove, On može i nama podariti snove o nečemu za što imamo žarku želju učiniti. Često su naša strast ili snovi upravo tamo gdje nas je Bog najviše obdario u ispunjavanju istih. Ne odustajte. Bog je prvi stavio tu želju u vaše srce; i ako ona proslavlja Boga, onda znamo da je to definitivno Njegova volja.

VIDI OVO: Snovi i vizije: Kako biti siguran da dolaze od Boga?

4 razloga da nikad ne odustanete od svojih snova
Foto: Pixabay

Upornost se isplati

Ne dobivaju trku hitri, nego ustrajni. Ja sam trčao stazu u srednjoj školi. Jednom sam trčao na 800 jarda (prije nego se počelo izražavati u metrima) te sam uspio sustići najboljeg trkača u našoj školi. No, postojao je problem, krenuo sam prebrzo i tako sam izgubio puno energije. Morao sam stimulirati svoj tempo; i na kraju sam malaksao. Ali, ipak sam uspio završiti utrku; naš je tim odnio prvo i treće mjesto (ja). Ono što želim reći je, nikad ne odustajte. Ustrajnost se na kraju isplati.

Cilj

Govoreći o cilju, apostol Pavao je bio na kraju svoje „utrke“ kada je u posljednjem pismu prije nego je postao mučenik napisao: „ Jer ja se već prinosim za žrtvu ljevanicu, prispjelo je vrijeme mog odlaska. Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao. Stoga, pripravljen mi je vijenac pravednosti kojim će mi u onaj Dan uzvratiti Gospodin, pravedan sudac; ne samo meni nego i svima koji s ljubavlju čekaju njegov pojavak.“ Zamislite tu nagradu koja vas čeka na cilju. U svom Kraljevstvu, Bog će vas smjestiti ondje gdje se niste zamišljali ni u najluđim snovima.

Zaključak

Ukoliko imate svoj san, podijelite ga s nekim. Ako se vaš san podudara s Božjom voljom i ujedno Ga proslavlja, ali se isto tako podudara s onim što je napisano u Pismu, onda se držite istog; slijedite ga i radite na njemu, a ostalo prepustite Bogu.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!