Stara Baptistička crkva u Washingtonu je nedavno postavila lezbijski par da služe kao glavni pastori u zajednici.

Baptistička crkva Golgota objavila novo vodstvo ovog para u nedjelju.

Sally Sarratt i Maria Swearingen su vjenčani lezbijski par, a preuzele su ulogu starijeg pastora crkve stare 115 godina. Sarratt i Swearingen su rukopoložene 2015.

Par je uzbuđen zbog nove službe: “Bilo nam je lako zavoljeti Golgotu i njihovo dugogodišnje predanje da budu glas pravde i suosjećanja za one čija se ljudskost stalno zanemaruje i kleveće”, rekle su.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Veliku zahvalnost imamo prema onima koji su nastavili biti uz nas, te blagoslovili naše zajedničko putovanje. Hvala Bogu za sve što dolazi … “, dodale su.

Crkva je također uzbuđena što će ovaj par voditi zajednicu.

“Bili smo impresionirani njihovim darovima, talentima i iskustvom koje je ispunjavalo potrebe službe u ovoj crkvi – uzbuđeni smo zbog njihovog pastorstva i raznolikosti koje će ovaj pastorski par uvesti u našu zajednicu”, rekla je Carol Blythe, glavna vjećnica za odabir službenika u ckrvi .

Baptistička crkva Golgota je prekinula odnose sa Savezom Baptističke crkve 2012. zbog neslaganja u mnogim pitanjima, uključujući i istospolni brak.

Prišla je beskućniku i ukrala mu novac: Nitko nije očekivao ono što je uslijedilo! Ovaj društveni eksperiment će vas natjerati da se zamislite kakvi smo to ljudi!
10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.
Jesu li materijalni blagoslovi znak Božje naklonosti? Ako nas bude materijalno blagoslovio, to nije zato što smo mi zaslužili, nego je to zato što je On dobar i želi nam blagoslov.

IMAŠ KOMENTAR?