POVIJESNI DOGAĐAJ: Donald Trump namjerava premjestiti veleposlanstvo SAD-a u Jeruzalem

donald trump jeruzalem

Ako novoizabrani predsjednik Donald Trump ispuni svoje obećanje da premjesti veleposlanstvo SAD-a u Jeruzalem, to će se smatrati “objavljivanjem rata” svim muslimanima, rekao je sudac višeg šerijatskog suda Mahmoud Al-Habbash u petak.

“A evo kojom će ranom Jahve udariti sve narode koji budu zavojštio na Jeruzalem: meso će im se raspadati dok budu na nogama; oči će im trunuti u dupljama, jezik gnjiti u ustima.” Zaharija 14,12

Palestinci smatraju Jeruzalem svojom prijestolnicom, i borit će se do smrti ako predsjednik Trump prizna da Jeruzalem pripada Židovima.

“Nova američka administracija namjerava prebaciti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem. Jednostavno rečeno, na smiren i racionalni način, nedvosmislenim riječima kojim nije potrebno dalje objašnjavanje: Takav potez, za svakog muslimana, je objava rata svim muslimanima”, rekao je Habbash u svom govoru u petak na službenoj televiziji stranke Palestinskog Autoriteta.

Govor, kojem je nazočio palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, je prevedeo izraelski nadglednik palestinskih medija.

“Nismo ničiji neprijatelji, i ne želimo biti. Nismo neprijatelji SAD-a i ne želimo biti. Međutim, kada nešto naškodi našoj vjeri, i našem postojanju, ne možemo samo stajati sa strane i gledati”, rekao je Habbash, koji je stariji pomoćnik Abbasu.

“Okupirani Jeruzalem je naša vječna prijestolnica, prijestolnica našeg postojanja i prijestolnica naše države. U politici, mogu se napraviti kompromisi tu i tamo. U politici može biti pregovora. Međutim, kada je u pitanju religija, vjera, moralni stavovi, etika i povijest, ne može biti kompromisa”, dodao je.

Trumpov tim je naglasio da je novi predsjednik “čvrsto predan” da premjesti američko veleposlanstvo u izraelski glavni grad što je prije moguće.

Prišla je beskućniku i ukrala mu novac: Nitko nije očekivao ono što je uslijedilo! Ovaj društveni eksperiment će vas natjerati da se zamislite kakvi smo to ljudi!
10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.
Jesu li materijalni blagoslovi znak Božje naklonosti? Ako nas bude materijalno blagoslovio, to nije zato što smo mi zaslužili, nego je to zato što je On dobar i želi nam blagoslov.

IMAŠ KOMENTAR?