Biblijski stihovi za borbu protiv đavla, demona i zlih sila

Duhovna stvarnost je da smo u svakodnevnoj borbi s neprijateljem naše duše. Vrlo je vješt u iskušavanju, a njegova tisućugodišnja iskustva mu pomažu da mnoge uništi i odvuče iz Božje prisutnosti.

No koliko god je naš naprijatelj velik, Bog je veći od njega. A jedna stvar je sigurna: mi smo na strani pobjednika. Zbog onoga što je Isus učinio za nas na križu, sada dijelimo Njegovu pobjedu i možemo se boriti s neprijateljem s pobjedom na umu. Bog se bori za nas opremajući nas za pobjedu.

U vremenima duhove borbe, iskušenja, optužbi i đavolskih prevara, Bog nas je opremio svojom Riječju da se borimo protiv sila zla i neprijateljskih planova. Možda ste danas usred duhovne borbe?

Ovih sedam biblijskih stihova vam mogu pomoći u duhovnoj borbi da u Kristovoj sili i snazi pobijedite đavla.

Psalam 91,1-16: “Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega, reci Jahvi: »Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam!« Jer on će te osloboditi od zamke ptičarske, od kuge pogubne. Svojim će te krilima zaštititi i pod njegova ćeš se krila skloniti: Vjernost je njegova štit i obrana! Nećeš se bojati strašila noćnoga ni strelice što leti danju, ni kuge što se šulja kroz tmine, ni pošasti što hara o podne.”

Zaharija 4,6: “Ne silom niti snagom, već duhom mojim! – riječ je Jahve”

Ivan 10,10: “Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.”

1. Korinćanima 15,57: “A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!”

Efežanima 6,11-12: ”Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.”

2. Solunjanima 3,3: “Ali vjeran je Gospodin koji će nas učvrstiti i sačuvati od Zloga.”

1. Petrova 5,8-9: “Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu.”

NAJNOVIJE!