Židovi iz svih krajeva svijeta se vraćaju kući, ispunjavajući biblijska proročanstva o posljednjim vremenima

Veliki broj Židova rasijanih po svijetu se vraća kući u Izrael, što potvrđuje da će biblijsko proročanstvo posljednjeg vremena biti ispunjeno, javlja Gospel Harald.

U travnju, Izraelski Središnji Zavod za Statistiku je objavio rezultate novog cenzusa prije nego što je država proslavila svoj Dan neovisnosti. Cenzus je otkrio da je broj židovskih stanovnika porastao na 6,5 milijuna, piše Times of Israel.

Ukupno, broj stanovnika je oko 8,680,000 i svake godine raste za oko 2 posto godišnje. Procijenjeno je da će do 2048., izraelska globalna populacija porasti na oko 15,2 milijuna.

Sadašnje znamenke pokazuju da židovska populacija raste u Izraelu, ali opada u drugim dijelovima svijeta.

1948. godine Izrael je imao oko 806 tisuća stanovnika, vrlo mali postotak (6 posto) od ukupnog broja Židova u svijetu, kojih je u to vrijeme bilo oko 11,5 milijuna. Ovo znači da su milijuni Židova bili rasijani po svijetu, s manje od milijun u Izraelu.

U Postanku 15,5 Bog je rekao Abrahamu da će njegovo potomstvo biti brojno kao zvijezde na noćnom nebu. Moderna znanost je procijenila da je broj zvijezda koje se noću mogu golim okom vidjeti oko 9000, što znači da je ovo obećanje još odavno ispunjeno.

Međutim, stih također govori o rastućem broju Abrahamovih potomaka.

Za mnoge Židove, statistike o populaciji su više od broja; ona otkriva “veliku točku obrta” ka trećem nasljeđu Izraela, ili prorokovanom povratku Židova u Izrael, izvještava Breaking Israel News.

Prema židovskoj tradiciji, treće nasljeđe signalizira izgradnju trećeg Hrama i obnovu Davidova kraljevstva.

“Prije nekoliko dana je Sanhedrin objavio da postoje uvjeti da se kaže kako je Izrael sada u prorokovanom trećem nasljeđu zemlje, pri čemu je prvi bio za vrijeme Jošue, a drugi nakon izgnanstva u Babilon”, rekao je Rabbi Hillel Weiss, govornik za ponovno uspostavljeni, samo-objavljeni Sanhedrin, za Breaking Israel News.

“Iz ovog razloga, Sanhedrin je izdao zapovijed brojanja Jubileja. Ali kada se situacija promijeni, i većina Židova bude u Izraelu, kao što statistike pokazuju da će se ubrzo dogoditi, mnogi aspekti židovstva će se promijeniti “, objasnio je.

Jedna od očekivanih većih promjena je preraspodjela zemlje i povratak “židovskom identitetu plemstva.”

“Kada većina Židova bude živjela u Izraelu, bit će potrebno da podijelimo zemlju u plemske teritorije”, rekao je.

Mark Blitz, autor knjige “God’s day Timer”, je ukazao na proročansku važnost sakupljanja Židova u Izrael.

“Radi se o svećenju Božjega imena”, rekao je za WND. “Božje ime se sveti ponovnim okupljanjem Židova u Zemlju.”

Blitz vjeruje da će generacija koja svjedoči izgradnji Jeruzalema biti i generacija koja će svjedočiti povratku Krista. Savjetovao je vjernicima da obrate pozornost na poruke izraelskih proroka.

NAJNOVIJE!