Liječnici su zapanjeni: Rekli su da će nakon razdvajanja vjerojatno umrijeti, no Božji je plan bio malo drugačiji!

sijamske blizanke
Snimka zaslona: YouTube
Liječnici koji su izveli zahvat razdvajanja ovih sijamskih blizanki ni danas još uvijek ne mogu vjerovati kako su se njih dvije uspjele izboriti za svoj život.

Liječnici su zapanjeni nevjerojatnim obratom koji su pokazala ova dva predivna mala čuda – sijamske blizanke koje su rođene sa spojenim trbuhom i za koje su liječnici već na porodu roditeljima rekli da su šanse za njihovo preživljavanje minimalne.

Foto: Vines9.com
Foto: Vines9.com

Spominjali su i grozne brojke, 75-95 posto da će bebice umrijeti prije, tijekom ili nakon razdvajanja, ali one to očito nisu htjele prihvatiti. Njih dvije, Shylah i Selah Oglesby iz Cincinnatija, danas su zdrave i vesele curice koje su nedavno proslavile svoj drugi rođendan. Da je mama to barem znala ranije, manje bi strahovala, ali lako je biti general nakon bitke, posebno nakon ovako velike bitke.

Djevojčice su rođene spojena trbuha, a iako je svaka imala svoje srce, dijelile su istu jetru, što je stručnjacima predstavljalo ogroman problem pa su dijagnoze i bile tako crne. No roditelji su bili odlučni u tome da se obavi operacija, čak i nakon što im je liječnički tim priznao da ne zna kako će izvesti tu opsežnu i jako opasnu operaciju.

https://www.youtube.com/watch?v=DBXPN7MaiXA

Tri mjeseca su mozgali i na koncu dokučili kako će izvesti zahvat. Operacija razdvajanja trajala je šest sati, ali je bila uspješna, barem za malene Shylah. Nakon što su ih otvorili, shvatili su da seka Selah ima urođenu manu na srcu, ali su i nju, nakon nekoliko operacija, uspjeli spasiti.

Djevojčice su napunile dvije godine, zdrave su i sretne, a liječnici koji su izveli ovaj zahvat ni danas još uvijek ne mogu vjerovati kako su se njih dvije uspjele izboriti za svoj život.

“To vam je čisti dokaz da medicina može napraviti čudo, ali kada je o ljudskom zdravlju riječ, tu nitko ne može znati koliko je svatko od nas jak da preskoči najtežu prepreku”, izjavila je majka.

Izvor: Index.hr

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?