Prolazite li kroz teško životno razdoblje? Moguće je da Bog želi OVO učiniti s vama!

„Dobro mi je što sam pritiješnjen, da bih tvoje naučio propise“ (Psalam 119,71).

Možda ste vidjeli TV emisiju u kojoj se rastresena osoba želi baciti pod vozilo u prometu. Onda se iznenada pojavljuje druga osoba, nastojeći spriječiti katastrofu. Zatečene i ogorčene žrtve se ljute i žeste na svog spasitelja – sve dok ne shvate da su upravo spašene od daleko goreg ishoda. Ono što se na početku činilo kao nešto loše ispada vrlo dobro.

Oluje u našem životu ponekad mogu poslužiti sličnoj svrsi. Lako je biti zahvaćen svakodnevnom stiskom ili zaokupljen postizanjem cilja te propuštamo ono dobro koje nam Gospodin želi dati. Kada smo ovako usredotočeni na vlastite želje, također postajemo osjetljiviji na donošenje odluka koje nisu u skladu s Njegovom Riječi.

No, želeći najbolje za svoju djecu, naš nebeski Otac će poduzeti velike korake kako bi se pobrinuo da budemo pozicionirani za Njegov blagoslov u našem životu. Tada se iznenada možemo naći usred oluje – tamo gdje je život nekad bio osunčan, sada smo suočeni s nemirom ili čak boli. Takvo nas razočaranje može iznenaditi i natjerati da se zapitamo: Zašto Bog dopušta da mi se ovo događa? Možda nas samo pokušava zaštititi i privući k sebi.

Iako Gospodin ponekad dopušta oluje u obliku problema i poteškoća, Njegov cilj nikada nije da vas povrijedi. Ako sada prolazite kroz kušnju, Bog možda pokušava privući vašu pažnju natrag k sebi. Moguće je da će pobrkati vaše planove samo kako bi mogao provesti svoje.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!