Važna istina koju Duh Sveti želi da vidite

važna istina Duh Sveti
Foto: mynameisharsha/Flickr

Kad god pokazujete milosrđe – kad god ste ljubazni i blagi prema drugom vjerniku – vi dajete utjehu.

Jedan me čovjek nedavno zaustavio na kraju bogoslužja. Rekao mi je: ‘’Brate, dopustite mi da vam kažem zašto dolazim u ovu crkvu. Moja je majka nedavno umrla. Imala je 90 godina. Posljednje četiri godine bila je vezana za krevet i ja sam se brinuo za nju.

Iz crkve koju sam pohađao morao sam svake nedjelje ranije otići da je njegujem. Nakon nekog vremena, pastor se umorio od toga i pred čitavom mi je zajednicom rekao: ‘Ako moraš ići, idi, prije nego počnem propovijedati.’

Ovdje u vašoj crkvi nikada mi nitko ništa nije rekao o mom ranijem odlasku. To možda izgleda kao mala stvar, ali za mene je velika, jer nisam morao svakome ovdje objašnjavati da idem kući kako bih njegova majku.’’

To je situacija gdje se mora pokazivati milosrđe – u običnim, svakodnevnim stvarima. Ponekad je milosrđe samo osmijeh ili ruka oko nečijeg ramena. To može biti i riječ suosjećanja nekome tko je povrijeđen.

Ali nikada ne možete ponuditi milosrđe – u običnim, svakodnevnim stvarima. Ponekad je milosrđe samo osmjeh ili ruka oko nečijeg ramena. To može biti i riječ suosjećanja nekome tko je povrijeđen.

Ali nikada ne možete ponuditi milosrđe, ako neprestano mislite: ‘’Bog je najvjerojatnije bijesan na mene. Znam da ću posrnuti, jednostavno to znam.’’ Ne možete se radovati u Božjoj milosti i ljubavi ako uvijek razmišljate da ste samo jedan korak do pakla.

Kako možete nuditi drugima utjehu, ako još niste naučili kako da sami nađete utjehu u Božjem milosrđu za vama? ‘’… tako da mi možemo svakovrsnom utjehom, kom nas same tješi Bog, tješiti one koji se nalaze ma u kakvoj nevolji… Ako primamo utjehu, to je za vašu utjehu’’ (2 Kor 1,4.6).

To je navažniji razlog zašto mnogi kršćani nisu milosrdni: jer nikada nisu bili utješeni Božjom milosrdnošću prema njima. Oni ne znaju kako mogu počivati u milosrđu. Čuli su da je Bog milosrdan i nadaju se da će biti milosrdan i prema njima, ali nisu sigurni u to. Oni ne posjeduju mir utjehe!

Ali milosrdni kršćani su Gospodnji tješitelji. Oni mogu pokazivati i izgovarati milosrđe i ljubav jer su iskusili nevjerojatnu utjehu Božjeg milosrđa na sebi.

Kad sam oči u oči s nekim tko je pao i čija prošlost je pokvarena i opaka, moje tijelo možda želi da ga ukorim ili odbacim, ali sjetim se kako je Bog bio milosrdan prema meni i kako me utješio svakom ljubavlju i suosjećanjem kad sam to trebao. I iznenada se podsjetim: Isus je došao tražiti izgubljene. Njegovo milosrđe pruženo je svima. Bogu ništa nije nemoguće.

Tada moje srce omekša. Mogu gledati tog grešnika i reći sam sebi: ‘’Gospodine, ni ja nisam bio bolji. U tvojim očima sam bio jednako grešan. Oprosti mi. Pomogni mi da mu oprostim!’’ Sad mogu djelovati kao tješitelj, nudeći ljubav i nježno suosjećanje – jer utjehom kojom sam ja bio utješen, sad je mogu tješiti one kojima je isto tako potrebna utjeha.

Kršćanine, nije ti potrebna ni lekcija ni šiba. Potrebno ti je da istražuješ Riječ Božju i vjeruješ svemu onome što je On rekao o svom milosrđu prema tebi. Smiri svoju uznemirenu dušu prihvaćajući to. Budi utješen Božjim milosrđem prema tebi i bit ćeš preplavljen tim milosrđem za druge!

Autor: David Wilkerson

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?