KRŠĆANI U PALESTINI: Pomozite nam, na rubu smo katastrofalnog kolapsa!

kršćani palestina
Foto: Wikimedia Commons

Velika skupina palestinskih kršćana je napisala otvoreno pismo upozoravajući da su “na rubu katastrofalnog kolapsa” i da bi “ovo mogla biti posljednja prilika da se sačuva prisutnost kršćana u ovoj zemlji.”, javlja Christian Today.

Pismo, poslano od strane nekoliko palestinskih kršćanskih organizacija koje sačinjavaju Nacionalnu koaliciju Kršćanskih organizacija u Palestini (NCCOP) Svjetskom savjetu Crkava (WCC), na dan 100. godišnjice Balfourske Deklaracije u kojoj se Velika Britanija složila da postoji “nacionalni dom” za židovski narod u Palestini.

“Dok se ovog mjeseca sastajemo u Betlehemu, u okupiranoj Palestini, i dalje patimo zbog stogodišnje nepravde koja je nanijeta palestinskom narodu s Balfourskom Deklaracijom … praćenom izraelskom okupacijom West Banka (jordanskog teritorja), uključujući istočni Jeruzalem i Gazu, odvajanje našeg naroda i zemlje kroz politiku izolacije i konfiskacije zemlje, te izgradnje židovskih naselja i Apartheid zida (barijera West Bank)”, piše u pismu.

“Stvari su vrlo hitne. Na pragu smo katastrofalnog kolapsa. Trenutni status quo je neodrživ. Ovo je naša posljednja prilika da se postigne pravedan mir. Kao palestinsko-kršćanska zajednica, ovo bi mogla biti posljednja prilika da se sačuva prisutnost kršćana u zemlji. Naša jedina nada kao kršćana dolazi od činjenice da u Jeruzalemu, gradu Božjem, i našem gradu, postoji prazan grob, i da je Isus Krist koji je pobijedio smrt i grijeh donio nama i cijelom čovječanstvu, novi život.”

Odnoseći se na Belfoursku deklaraciju, u pismu se žale: “I dalje patimo zbog jedne političke deklaracije od strane zapadnog kraljevstva, koje je zasnovano na uvrnutoj teološkoj pretpostavci.”

Nastavlja se: “Stotinu godina kasnije i dalje nema pravde u našoj zemlji! Diskriminacija i nejednakost, vojna okupacija i sustavna opresija vladaju.”

Pismo krivi Belfoursku Deklaraciju zbog sadašnje situacije. “Jesmo li stigli do ovog “nemogućeg trenutka” jer stvari koje su postavljene otpočetka – od prije stotinu godina – su postavljene na nepravednoj pretpostavci? Bi li trebali očekivati ​​da će takva nepravedna deklaracija stvoriti bilo što drugo osim sukoba i uništenja?”

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Zvijezda Beverly Hillsa se na internetu hvali sinom koji nosi haljinice Zvijezda "Beverly Hillsa 90210", Brian Austin Green (44), kaže da mu je svejedno odijevaju li se njegovi sinovi u haljine ili hlače jer je to potpuno ...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.

IMAŠ KOMENTAR?