Lijek za generacijsko prokletstvo

generacijsko prokletstvo
Foto: Joe Penna/Flickr

Biblija spominje „generacijska prokletstva“ na nekoliko mjesta (Izlazak 20,5; 34,7; Brojevi 14,18; Pnz 5,9). Zvuči nepravedno da bi Bog kaznio djecu za grijehe njihovih otaca. Međutim, to je gledano iz zemaljske perspektive.

Bog zna da se posljedice grijeha prenose s jedne generacije na drugu. Kad otac živi grešnim načinom života, njegova djeca će vjerojatno živjeti istim grešnim stilom života.

Zato nije nepravedno da Bog kažnjava grijeh sve do treće ili četvrte generacije – jer čine iste grijehe kao i njihovi preci. No, bivaju kažnjeni za svoje grijehe, a ne za grijehe svojih predaka. Biblija nam izričito govori da Bog ne drži djecu odgovornima za grijehe njihovih roditelja (Ponovljeni zakon 24,16).

Danas postoji trend u crkvi da se svaki grijeh i problem okrivljuje i pripisuje nekoj vrsti generacijskog prokletstva. To nije biblijski. Lijek za generacijsko prokletstvo jest spasenje po Isusu Kristu.

Kada postanemo kršćani, tada smo nova stvorenja (2. Korinćanima 5,17). Kako Božje dijete može i dalje biti pod Božjim prokletstvom (Rimljanima 8,1)? Dakle, lijek za „generacijske prokletstvo“ jest vjera u Krista i život posvećen Njemu (Rimljanima 12,1-2).

Izvor: Gotquestions.org

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?