Je li moguće da vas Bog blagoslovi kada ste ga toliko puta razočarali?

blagoslov
Foto: Pexels

Možda će neki od vas s nevjericom ovo čitati, je li moguće da vas Bog blagoslovi jer ste ga toliko puta razočarali ili zato što ste previše slabi, ili pak jer ste učinili neki užasan grijeh.

Možda imate kroničan problem s lošim temperamentom ili s okom koje voli zaluta. Možda se pitate: Kako bi me Bog mogao blagosloviti kada galamim na svoju djecu? Kako bi me Bog uopće mogao blagosloviti kada sam toliko truo? Kako me Bog može blagosloviti kada sam ovakav ili onakav? Vaš problem je taj što očekujete blagoslove na osnovu svog učinka. Zarobljeni ste u načinu razmišljanja: “Kada postanem dovoljno dobar i savršen, onda će me Bog blagosloviti.” Ali, to je toliko pogrešno!

Moramo urezati to u svoje glave da Bog ima želju ispuniti naše živote Svetim Duhom istog onog trena kada kažemo: “Gospodine, ja zaista želim imati ovu silu i zato Te molim da me ispuniš.” Ali moram vas upozoriti. Činjenica je da se tog trenutka i duhovna borba počinje zahuktavati. Kada se molite da vas Bog ispuni, istog trena će i sotona početi ubacivati razne laži i optužbe u vaš um. Ometat će vas. On će vas načiniti da se osjećate krivim ili nedostojnim. Počet će se podrugljivo smijati, govoreći: “Ma, što to radiš, moliš Boga da te ispuni? Pa trebala bi te biti sramota. Nemaš prava na to! Pogledaj se kakav si. Pogledaj što si sve radio. Kako bi Bog uopće mogao da te ispuni svojim svetim Duhom?”

Na žalost, Sotona će često koristiti baš kršćane da nam servira tu laž. Oni što umišljaju da su pravedni će sasvim sigurno obasuti te optužbama u stilu: “Pa sam si kriv za to. Da si samo malo više imao vjere. Da si samo malo više duhovniji. Da si samo malo više poput mene.” Malo ovakvog bombardiranja i mnogi će da se povuku rekavši: “Zaboravi sve to Gospodine.”.

Kakve li tragedije! Znam da ne zaslužujem Božje blagoslove, ali Bog me ni ne blagoslivlja na temelju mojih zasluga. Bog me blagoslivlja na temelju svoje ljubavi i milosti prema meni, u Kristu Isusu. To je osnova blagoslova, a ne moja dobrota, pravednost ili moja savršenost. Da ovo nekako može doprijeti do našeg malog mozga, počeli bi bivati ​​blagoslovljeni iznad svih naših očekivanja i zamisli.

Blagoslovi čekaju. Bog želi te blagoslovi. Sve što trebate učiniti je samo da mu vjeruješ za te blagoslove, čak i ako si u potpunosti svjestan da sve to ne zaslužuješ. Blagoslovi ne dolaze zbog tvojih dobrih djela, nego zbog tvoje vjere, jer imaš pouzdanje i vjeru da će te Bog blagosloviti.

Nemogućnost primanja ove istine je točno taj razlog zbog kojeg mnogi ljudi imaju ozbiljne probleme u svom kršćanskom iskustvu. “Ne znam zašto je Bog uopće blagoslovio njega, pa on puši cigare?” Neki će reći: “Zašto, pa ja to ne radim. A opet, gledaj sve te blagoslove što on ima! Ne razumijem zašto Bog blagoslivlja ljude koji puše.” Naravno, Božji blagoslovi ne ovise o pušačkim navikama. Oni jedino ovise o našoj vjeri u Boga, da nas je On voljan blagosloviti jer smo Njegova djeca.

Bog želi blagoslovi svoj narod danas. Oči Gospodnje prolaze kroz čitavu zemlju tražeći kome može se pokaže Silan, onima čija su srca ispravna prema Njemu (vidi 2. Ljetopisa 16, 9). Samo okreni svoje srce ka Bogu, vjeruj u Njegovu riječ, i vjeruj mu da će On učiniti sve po svojim obećanjima. Kaži: “Gospodine, blagoslovi me sada.” I primi to.

Znam da je ovakva vrsta slobodno darovane milosti skoro uvreda za nas. Tog trenutka kada kažem: “O, Gospodine, izlij na mene pravi blagoslov. Zaista priželjkujem fantastične blagoslove još večeras” moj um se tome protivi. Kako to misliš da tražiš blagoslov od Boga? O čemu si ono razmišljao ovog popodneva, kako poslije toga možeš tražiti od Boga da te blagoslovi?

Toliko nam je teško odbaciti tu zamisao o zasluživanju blagoslova. I jednostavno samo da vjerujemo i očekujemo da nas Bog blagoslovi, još i ako smo zabrljali i ne zaslužujemo ništa od toga. Ali kada konačno prijeđemo tu prepreku i priđemo Bogu s iščekivanjem da nas blagoslovi, jednostavno samo zato što nam je obećao da će nas blagosloviti, nema više ništa što bi moglo zaustaviti Njegove blagoslove u našim životima.

Autor: Chuck Smith

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?