Kako naše tijelo reagira na molitvu? Rezultati istraživanja zapanjuju!

Jeste li svjesni kako vaše tijelo reagira na molitvu i odlazak u crkvu? Rezultati istraživanja su zadivljujući!

Rezultati najnovijeg istraživanja o povezanosti vjere i zdravlja pokazuju da molitva pozitivno utječe na zdravlje ljudi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema istraživanju koje je proveo profesor Marino Bruce sa Sveučilišta Vanderbilt u SAD-u, osobe koje posjećuju crkvu i sudjeluju u molitvi mogu smanjiti rizik od smrtnosti za 55 posto u odnosu na osobe koje se ne mole.

Ovo se, kako se navodi u istraživanju, posebno odnosi na osobe starosne dobi od 40 do 65 godina.

Prema pisanju portala Fokus, profesor Bruce je prikupio podatke od 5.449 osoba, oba spola i različitih rasa, o tome koliko često posjećuju crkvu, kao i o njihovom socio-ekonomskom statusu i zdravstvenom osiguranju.

VIDI OVO: Molitva iscjeljuje naš mozak: Zapanjujući rezultati istraživanja

Pomoću spomenutih podataka, Bruce je zajedno s timom suradnika razvio model kojim predviđa rizik od smrtnosti.

Prikupljeni rezultati studije su na kraju pokazali da su osobe koje nikako nisu posjećivale crkvu i nisu se molile dvostruko podložnije preranoj smrti u odnosu na osobe koje su posjećivale crkvu.

Bruce, koji je inače baptistički pastor, istaknuo je kako se njegovo istraživanje ne odnosi samo na jednu religiju nego na sve poznate religije.

Istaknuo je kako vjerski osjećaji značajno pridonose smanjenju stresa koji, kako je objasnio, izaziva upale i povećava rizik za bolesti.

U razgovoru za američke medije, profesor je istaknuo kako je odlučio provesti spomenuto istraživanje kako bi dodatno istražio povezanost između duhovnosti i zdravlja ljudi.

Istraživanje profesora Brucea je objavljeno u svibnju 2017. godine u znanstvenom časopisu “The Plos One”.

NAJNOVIJE!