Upozorenje roditeljima: Ne objavljujte fotografije svoje djece bez potrebe, pogotovo ne one s plaže!

djeca plaža
Foto: Pixabay

Internet je sjajna stvar, ali zna biti i opasno mjesto. Dostupnošću pametnih telefona, korištenje društvenih mreža postalo je dio svakodnevnog života djece i roditelja.

Nažalost, ovu ekspanziju ne prati istovremeno povećanje medijske pismenosti korisnika, što rezultira velikim društvenim problemima: govorom mržnje, povećanjem agresije i nasilja među djecom, te realnom opasnošću od zloupotrebe djece u svrhu pornografije.

“Pustiti dijete bez nadzora na internet je kao da ste ga pustili samog na najprometnije raskrižje”, upozoravaju iz organizacije “Save the Children”, prenosi Haber.ba.

Vodeći se zabrinjavajućim podacima istraživanja provedenog u Bosni i Hercegovini 2016. godine, organizacija “Save the Children” je u BiH i Srbiji pokrenula kampanju #MislišDaZnaš. Cilj ove sveobuhvatne akcije, u koju su se uključili mnogi regionalni mediji, je povećanje svijesti o rizicima i opasnostima s kojima se djeca suočavaju prilikom korištenja informativno-komunikacijskih tehnologija.

U sklopu kampanje upravo su objavljeni edukativni video i infografika pod nazivom “Važna obavijest za roditelje” s pet zlatnih savjeta za sigurnije djetinjstvo na internetu.

Jedan od savjeta upućenih roditeljima odnosi se na objavljivanje fotografija svoje djece na društvenim mrežama.

Više pogledajte u priloženom videu:

Prišla je beskućniku i ukrala mu novac: Nitko nije očekivao ono što je uslijedilo! Ovaj društveni eksperiment će vas natjerati da se zamislite kakvi smo to ljudi!
Spasio je život vjevericama, a one mu zahvaljuju na nevjerojatan način Amerikanac Jack je pronašao malenu vjevericu u dosta lošem stanju nakon pomrčine sunca i ponio je kući.
10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.

IMAŠ KOMENTAR?