U drevnom biblijskom gradu pronađeni ljudski kosturi

ljudski kosturi
Foto: Tandy Institute of Archaeology

Ljudski kosturi otkriveni u Gezeru u južnom Izraelu potkrepljuju biblijski prikaz drevnog grada, prema arheolozima baptističkog sveučilišta.

Ostaci dviju odraslih osoba i djeteta otkriveni su u zgradi koja je uništena u egipatskom napadu u 13. stoljeću prije Krista.

Gezer je zabilježen u Bibliji kao jedan od gradova koji je osvojio Jošua tijekom osvajanja Kanaana (Jošua 10,33, 12,12). Egipćani su ga ponovno spalili u vrijeme kralja Salomonova (1. Kraljevima 9,15-17) i obnovili ga.

Profesor Steven Ortiz s baptističkog sveučilišta je za izrealski Haaretz izjavio kako se otkriće ‘’uklapa u ono što znamo o Gezeru u biblijskom razdoblju.’’

“Kralj Gezera je očigledno bio jedan od lidera [u regiji]. U izvještajima osvajanja imamo organiziranje drugih kanaanskih kraljeva. Tako nas biblijska priča sjeća na to da je Gezer bio važan grad.”

Kosturi su otkriveni unutar ostataka ogromne prostorije pod gustim slojem pepela i izgorjelih cigala.

Prišla je beskućniku i ukrala mu novac: Nitko nije očekivao ono što je uslijedilo! Ovaj društveni eksperiment će vas natjerati da se zamislite kakvi smo to ljudi!
10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.
Jesu li materijalni blagoslovi znak Božje naklonosti? Ako nas bude materijalno blagoslovio, to nije zato što smo mi zaslužili, nego je to zato što je On dobar i želi nam blagoslov.

IMAŠ KOMENTAR?