Muslimanski izbjeglica koji je nekada vjerovao da je Kur’an “Božja posljednja objava”, a islam “posljednja religija koja zasjenjuje sve prijašnje” je prihvatio kršćanstvo na smrtnoj postelji, nakon čega je čudesno iscijeljen.

Ravnatelj službe koja radi u izbjegličkom kampu u Turskoj je podijelio s Christian Aid Mission, priču o muslimanskom izbjeglici iz Raqqa, Sirija. Čovjek, u svojim 70-im, je bio umoran od stranih grupa, koje bi došle, slikale i snimale izbjeglice, bez davanja pomoći.

Ravnatelj se susreo s čovjekom na mjestu gdje su izbjeglice podigle 100 šatora. Izbjeglica mu je rekao: “Svi dolaze i slikaju, snimaju, upišu naša imena, ali se nikada ne vraćaju. I vi ste jedan od njih.”

Dva tjedna kasnije, direktor se vratio u izbjeglički kamp – s hranom, čistom vodom, i drugim stvarima za život.

“Vidio me je s kutijama koje sam donio za njih, i plakao je”, rekao je. “Prišao je i zagrlio me je. Rekao je: ‘Zaista smo vam zahvalni, vi ste jedini čovjek u posljednje dvije godine koji je održao svoju riječ.”

Ubrzo nakon toga, služba je kao dio pomoći dijelila Biblije, a šest mjeseci izbjeglica je govorio s direktorom o islamu i Isusu Kristu. Izbjeglica je vatreno branio svoju vjeru, govoreći ravnatelju službe da je islam “posljednja religija koja zasjenjuje sve druge, i da je Kuran posljednja Božja Riječ”.

Nakon nekoliko mjeseci, izbjeglica se ozbiljno razbolio i tražio je od ravnatelja da se moli za njega. Dok je ležao na svojoj postelji na podu šatora, izbjeglica mu je rekao: “Ne znam hoću li sutra biti živ ili ne, ali stalno mislim o tvojoj poruci. Želim u raj, ali ne znam kako.”

Ravnatelj mu je rekao da je potrebno prihvatiti Isusa Krista kao Spasitelja i Boga, i da će mu On oprostiti i povesti ga u kraljevstvo Božje sa sobom.

“Počeo je plakati”, rekao je ravnatelj. Rekao je: ‘’Ne znam mogu li to učiniti ili ne’’. Rekao sam mu da može, a on je pozvao svog brata, kćer i sinove i rekao je: ‘Donosim odluku da prihvatim Isusa Krista kao Boga i Spasitelja. Želim da i vi to učinite, da vjerujete sa mnom. ‘Jer u kulturi bliskog istoka, što god očevi rade, ostatak obitelji mora isto učiniti.”

Izbjeglica je ponovio ravnateljevu molitvu da je Krist umro na križu za njegove grijehe i prihvatio ga je kao Gospodina i Spasitelja.

Onda, dogodilo se nešto čudesno.

“Tjedan dana kasnije ozdravio je”, rekao je ravnatelj. “I sada govori svojoj obitelji o kršćanstvu.”

Obraćenje ovog izbjeglice je samo jedno od mnogih koje se događa na Bliskom istoku, gdje muslimani, razočarani grozotama koje se čine u ime njihove religije, dolaze Kristu u “nepreglednim brojkama”, prema organizaciji Open Doors USA.

Mnogi muslimani su privučeni kršćanskim zajednicama nakon što su čuli priče o čudesnim iscjeljenjima.

Prišla je beskućniku i ukrala mu novac: Nitko nije očekivao ono što je uslijedilo! Ovaj društveni eksperiment će vas natjerati da se zamislite kakvi smo to ljudi!
10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.
Jesu li materijalni blagoslovi znak Božje naklonosti? Ako nas bude materijalno blagoslovio, to nije zato što smo mi zaslužili, nego je to zato što je On dobar i želi nam blagoslov.

IMAŠ KOMENTAR?