Bez obzira s čime se danas suočavate, Bog će providjeti ishod za vas

“Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti” (1 Kor 10,13).

Pavao piše Korinćanima i umiruje ih. “Spremni ste pasti? Mislite da ne možete dalje? Pa, ohrabrite se jer imam za vas dobru riječ. Mnogo je ljudi prolazilo kroz ista iskušenja kroz koja vi prolazite, ali ona ih nisu svladala!” Zašto? Jer je Bog vjeran i osigurat će ishod.

Bog je vjeran! Oni oko vas možda nisu vjerni; zapravo, ja nisam vjeran u svojoj vlastitoj snazi. Ali u nama živi Isus i u našim životima radi pravednost Božja.

Kad susretnete Isusa, u vama živi sjeme Božje. Krv Janjeta koje je bilo žrtvovano na križu osnažuje vas te su vaše tijelo, um, srce i duša promijenjeni. Isus je zauzeo vaše srce i promijenio ga, učinivši vas novim stvorenjem.

Bog će osigurati ishod! Naša kultura nudi mnoge ishode, ali Riječ Božja kaže da je Isus Put bijega. Bog će providjeti! Sjetite se Abrahama kad je otišao na goru da prinese kao žrtvu vlastitoga sina. Išao je u svojoj vlastitoj snazi, ali Bog ga je zaustavio i rekao: “Ne tvoje vlastito tijelo, Abrahame. Ja ću providjeti žrtvu za tebe” (vidi Post 22,12-13).

Bez obzira s čime se danas suočavate, možete se pouzdati u Boga da će providjeti ishod za vas – put bijega. Pogledajte u njega i priznajte: “Gospodine, ti si moja dostatnost. Tvojom milošću mogu pobijediti svako iskušenje u svom životu: depresiju, strah, ljutnju, požudu i bilo kakvu silu tame koja dolazi protiv mene.”

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!