Ako imate OVO u srcu, to je znak da ste nanovo rođeni od Duha Svetoga

znak novog rođenja
Foto: Pixabay

Sigurnost posjedovanja spasenja je prva posljedica novog rođenja. Grešnik koji dođe križu odjednom je ispunjen izvanrednom sigurnošću. Tu, ne samo da prima oproštenje za svoje grijehe, već također i Svetog Duha. Ova nepokolebljiva sigurnost ga ispunjava radošću “sada sam Božje dijete”. Otkuda dolazi ta sigurnost? Kako možemo to objasniti? U Efežanima 1,13 čitamo:

“U njemu ste i vi, pošto ste čuli Riječ istine – evanđelje spasenja svoga – u njemu ste, prigrlivši vjeru, opečaćeni Duhom obećanim, Svetim”.

Razlog ove sigurnosti je taj, što, pošto smo povjerovali, Bog nas je zapečatio Svojim Svetim Duhom. Bog ispunjava taj čin prema svima onima koji prođu kroz Njegovo rođenje; oni odmah postaju imatelji Duha Svetoga čiji pečat nose. Koje je prvo djelo Svetog Duha u nama? “Sam Duh tvrdi našem duhu da smo mi Božja djeca” (Rimljanima 8,16).

Jesi li primio tu potvrdu? Ako te netko upita: “Jesi li Božje dijete?” a ti odgovori “Ne” ili “Nadam se”, još nisi ponovo rođen i vreba te velika opasnost. Unatoč tvome kršćanstvu, i pored tvoje religioznosti, ti nemaš Isusa u tvome srcu. Možda si već dugo na putu kršćanske vjere, a još nisi sasvim siguran da si spašen.

Kako je to tužno! Čemu ti služi kršćanstvo ako Bog Svojim Svetim Duhom nije još dobio tvoj pristanak na Njegov plan i na tvoje osobno spasenje. Zar ne razumiješ da je u tvome životu sve samo fasada i iluzija, bez te najvažnije stvari? Možda začuđeno kažeš “može li čovjek sa sigurnošću znati je li spašen?” Ne samo da može, već to treba znati. Prva Ivanova kaže: “da znate da imate vječni život” (1. Ivanova 5,13). “Kad nam je obznanio tajnu svoje volje” (Efežanima 1,9).

Ako biste me sada upitali: “Jeste li oženjeni?”, što biste rekli ako bih odgovorio “pa nadam se”. Pomislili biste kakav čudan odgovor, nije normalan. Naprotiv, na takvo pitanje mogu odgovoriti precizno; postoji jedan ugovor koji dokazuje da sam oženjen. Zato i znam da jesam oženjen. Mnogi misle da je pretenciozno ako netko tvrdi “ja sam Božje dijete”.

Mogu na to odgovoriti sljedeće: ako mogu izjaviti da sam siguran u svoje spasenje, ja kažem u isti mah i da ne razumijem razlog tog mog spasenja, jer sam samo bijedan grešnik. Jedino objašnjenje je ovo: Bog je i mene također volio, da je dao svoga sina kao žrtvu da pogine užasnom smrću na križu za moje grijehe. Prihvati i ti taj novi život još danas i tako ćeš iskusiti stvarnost spasenja.

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?