Usamljeni ste? Na OVO Božje obećanje se uvijek možete osloniti!

Ovo je Božje obećanje kojem možemo prionuti u vrijeme straha i usamljenosti. Ne samo da je to utjeha, već i prilika da upoznamo Boga bolje.

“Za prve moje obrane nitko ne bijaše uza me, svi me napustiše. Ne uračunalo im se! Ali Gospodin je stajao uza me, on me krijepio da se po meni potpuno razglasi Poruka te je čuju svi narodi; i izbavljen sam iz usta lavljih.” (2. Timoteju 4,16-17)

Kada ste usamljeni, gdje je Bog? On je tu gdje je i inače: pored vas. S vama je čak i ako ne osjećate to. Biblija iznova i iznova govori, da ako imate zajedništvo s Kristom, onda je Bog s vama cijelo vrijeme.

On kaže: “I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Matej 28,20). On je uvijek s vama. Nikada niste zaista sami.

Prije nekoliko godina, Kay i ja smo zrakoplovom otišli za Hong Kong održati seminar za neke naše misionare. Negdje na pola puta leta koji je trajao 17 sati, prošli smo kroz strašnu oluju. Zrakoplov se tresao i svi su se uznemirili.

Očito su ih takve okolnosti učinile nervoznim. Posada je pitala preko mikrofona: “Ima li svećenika u avionu?” Podigao sam ruku. Prišli su mi i rekli. “Svi su prilično uznemireni. Možete li učiniti nešto duhovno?” I uzeo sam prilog.

VIDI OVO: Molitva u usamljenosti: Nikada niste sami!

Bog u njegovom životu učinio nemoguće
Foto: Stocksnap

Bog je s nama

Ne, nisam stvarno. Ali ljudima na tom letu je bilo potrebno čuti da je Bog s nama. Za vjernike, to je obećanje kojem možemo prionuti u vrijeme straha i usamljenosti. Ne samo da je to utjeha, već i prilika da upoznamo Boga bolje.

Usamljenost je vrijeme da se bolje upoznamo s Bogom. U vremenima usamljenosti, trebamo prepoznati Božju prisutnost.

Amy Grant ima pjesmu s tekstom: “Volim usamljeni dan: tjera me k Tebi.” Molitva je moćan protuotrov za usamljenost. Bog je dostupan 24 sata. Možete razgovarati s Njim bilo kada, bilo gdje i On razumije kako se osjećate kada kažete: “Bože, usamljen sam. Povrijeđen! Moje srce se slama. Jadan sam. Osjećam se prazno. Pomogni mi Bože.” Možete razgovarati s njim bilo kada.

David je rekao u Psalmu: “Kamo da idem od duha tvojega i kamo da od tvog lica pobjegnem?” Nikamo. Nikada ne možete biti na mjestu gdje nema Boga. Ako ste povjerovali u Krista, On je s vama u vašem srcu. Pokušajte se usredotočiti na to kada se osjećate usamljeno.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!