Mogu li kršćani prakticirati spolne odnose ako je datum vjenčanja određen?

Mogu li kršćani živjeti skupa i prakticirati spolne odnose ako je datum vjenčanja već određen?

To je pitanje postavljeno poznatom američkom pastoru Johnu Piperu podcastu pod nazivom Ask Pastor John, koji je prije nekoliko dana objavljen na portalu Desiring God.

Piper je rekao da je takav stav “potpuno tjelesan, svjetovni pragmatizam” i da oni koji poučavaju drugačije su “tragično u krivu”.

“Kako biste reagirali na skupinu javnih kršćanskih vođa koji poučavaju ili podrazumijevaju kako je u redu da parovi žive zajedno i imaju spolne odnose ako je datum vjenčanja stavljen na papir?, pitali su Pipera.

Piper se držao tradicionalnog kršćanskog učenja da je jedino ispravno mjesto za seks u bračnom savezu, ustrajavajući kako brak i postavljanje datuma vjenčanja nisu isti “u Božjim očima”.

VIDI OVO: Bog ne odobrava seks prije braka: Što se događa onima koji su to ipak učinili?

Predbračni spolni odnosi su prostitucija Božjeg stvaranja

Rekao je: Bilo koji seks izvan braka je “prostitucija Božjeg stvaranja”.

Piper je spomenuo primjer čistoće Marije i Josipa kad su bili zaručeni prije braka, a Josip je u Pismu opisan kao “pravedan čovjek”.

Dodao je: ‘Seks nije oslobađajući ventil za željom ili samo užitak s predanim ljubavnikom … Bog se pridružuje paru, a pridružuje im se u braku. Dio tog spajanja je sveti zavjet uspostavljanja odnosa unutar saveza.”

“Biblija ne potvrđuje legitimnu upotrebu seksualnih odnosa, osim onih unutar sklopljenog braka – bez obzira koliko je naš suvremeni svijet postao lud, kako ga svi mediji i svijet zabave prikazuju.”

Oni koji čekaju na brak, rekao je Piper, bi mogli “dati lijep primjer svojim vršnjacima, djeci koja gledaju, i tinejdžerima oko njih koji ih promatraju, znajući da onim što rade pokazuju kako seksualni odnosi pripadaju braku.”

“Oni će svojim životima htjeti svjedočiti da je Bog stvorio ovaj lijepi dar i postavio ga upravo tamo gdje je znao da treba biti”, rekao je. “Najzadovoljnije, najplodonosnije, najljepše mjesto koje Bogu daje najveću čast je u braku. Stoga, kršćani ne bi trebali imati spolne odnose prije njihove prve bračne noći.

NAJNOVIJE!