5 prekrasnih kršćanskih crtanih filmova za djecu

kršćanski crtani filmovi
Snimka zaslona: Princ od Egipta

Donosimo pet prekrasnih crtanih filmova nadahnutim temama iz Biblije, a koji bi vašem djetetu mogli biti na veliki blagoslov.

Legenda o tri stabla

Crtani film o tri stabla, priči koja govori o stablima koja su poslužila za Isusove jaslice, za lađu na kojoj je spavao Isus kad je nastala oluja, i treće stablo na koje je razapet Spasitelj svijeta.

Princ od Egipta

Drevni Egipat. Doba u kojem faraon Seti naređuje da se sva muška hebrejska djeca potope. Jedna majka ipak stavlja svog sina u korpu i pušta niz reku nadajući se da će mu sačuvati život. Egipatska kraljica je pronašla korpu i smilovala se malom dječaku Mojsiju uzevši ga pod svoje okrilje i odgojila ga kao svojeg sina i brata njenom prvorođencu, prijestolonasljedniku Ramzesu.

Dječaci odrastaju sretno i složno u bratskoj ljubavi i bogatstvu, no saznanje o Mojsijevom porijeklu ih rastavlja te Mojsije bježi iz grada.

Daleko od nepravednog robovlasničkog režima Mojsiju se javlja Bog sa zadatkom da oslobodi Izraelce i odvede ih u Obećanu zemlju.

Dirljiva priča, iako tisućama godina stara, i danas je aktualna i sauvremena.

Prema kritikama struke i gledatelja “Princ Egipta” je ocijenjen kao jedan od najljepših i najboljih animiranih filmova.

Judin Lav 

Avanture janjeta Jude i njegovih prijatelja koji pokušavaju izbjeći žrtvovanje, kojem prethodi raspeće Isusa Krista. Sjajan kršćanski crtani film, s moralnom poukom, i zanimljivim duhovitim scenama.

Najmanji anđeo

Zasnovano na petnaestoj najprodavanijoj knjizi za djecu svih vremena. Crtani “Najmanji Anđeo” govori o malom dječaku koji dospijeva u raj prije svog vremena.

Željan doma i usamljen, on će ponovo otići na zemlju, sa svojim druželjubivim psom Oreolom, kako bi povratio najnesebičniji i najdragocjeniji dar za bebu Isusa.

Iskusite ljubav, smjeh i čaroliju jedne od najpopularnijih dječjih priča svih vremena.

Isus, živio je među nama

Rođen je u skromnoj nepoznatosti, ali je njegova obitelj morala pobjeći kako bi ga spasila od ljubomornog vladara. Opraštao je grijehe, liječio bolesne i dao nadu potištenima i potlačenima, a ipak je bio prezren i odbačen od strane mnogih.

Govorio je istinu čak i kada je bilo opasno to raditi. Dobrovoljno je položio svoj život, a zatim uskrsnuo, pobjedivši smrt.

Liječnici su mu rekli da mu je kćerka mrtva, no on ju je i dalje pokušavao oživiti. Nakon 30 minuta dogodilo se čudo! Ruslan Odomec i njegova supruga Anastasia odlučili su jednog dana pripremiti zabavu za svoje prijatelje, kada se i dogodila ova nepredviđena situacija...
Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Žena je srela narkomana na ulici: Kada mu je ugledala lice, nije mogla vjerovati da je to on Kada je Wanja slučajno susrela prijatelja iz djetinjstva, Hinga, gotovo ga nije prepoznala. Bio je u potpunosti oslabljen i uništen zbog droge.
Imaš komentar?