Anglikanski nadbiskup Justin Welby nije siguran je li homoseksualni odnos grijeh

Justin Welby
Foto: Flickr

Kanterberijski nadbiskup Justin Welby nije dao jasan odgovor na pitanje je li seksualni odnos između homoseksualaca grijeh zbog ”nepremostivih” razlika u Anglikanskoj Crkvi diljem svijeta.

Justin Welby nedvosmisleno je rekao da je mržnja prema pojedincima grešna, bilo zbog toga što su homoseksualci, žene ili druga rasa. No, prilikom razgovara s GQ magazinom, priznao da se ne može izjasniti je li homoseksualnost grijeh, kako ne bi druge osudio.

Razgovor koji je obuhvatio Brexit i njegovu ulogu vođe većinske crkve, vodio je Alastair Campbell, bivši direktor komunikacija Tonyja Blaira.

Nadbiskup je naglasio da su najvažnija vjera, stabilnost odnosa i ljubavnih veza.

Upitan bi li takve veze mogle postojati između dvije osobe istog spola, rekao je da se to može dogoditi, no brak je oduvijek shvaćen kao zajednica muškarca i žene.

Dodao je da, bez obzira na podjele, većina anglikanaca smatra da je homoseksualni odnos grijeh. Također, istaknuo je kako se bori ostati vjeran tradiciji, Pismu te razumjeti Božji poziv i volju za Crkvu u 21. stoljeću.

 

Očajni ste i nezadovoljni životom? Možda je sve zbog OVOGA! Moguće je da je u ovome rješenje za vaš problem!
“Služimo bogovima zadovoljstva, novca i seksa dok smo prema van, i dalje religiozni!” Graham je tijekom svoje službe propovijedao pred više od dvije milijarde ljudi, ako se zbroje gledatelji i slušatelji s ljudima koji su ga uživo prati...
Zaposlenica na aerodromu je imala loš osjećaj kada su joj dvije tinejdžerice predale jednosmjerne karte, a onda je saznala koga su upoznale na Instagramu Njihova je karta prvog razreda kupljena preko nečije lažne kartice, što je samo pojačalo dojam da se događa nešto vrlo sumnjivo.
3 opasnosti od laganja samima sebi Jeste li ikada vidjeli osobu koja misli da je sve što čini u redu i ne želi se ispravljati, čak i kad Biblija i uobičajeni zdrav razum kažu da su njez...
7 stvari koje si trebate reći kada imate težak dan Možda će i vama jedna ili više njih pomoći da preokrenete svoj težak dan.

IMAŠ KOMENTAR?