Anglikanski nadbiskup Justin Welby nije siguran je li homoseksualni odnos grijeh

Justin Welby
Foto: Flickr

Kanterberijski nadbiskup Justin Welby nije dao jasan odgovor na pitanje je li seksualni odnos između homoseksualaca grijeh zbog ”nepremostivih” razlika u Anglikanskoj Crkvi diljem svijeta.

Justin Welby nedvosmisleno je rekao da je mržnja prema pojedincima grešna, bilo zbog toga što su homoseksualci, žene ili druga rasa. No, prilikom razgovara s GQ magazinom, priznao da se ne može izjasniti je li homoseksualnost grijeh, kako ne bi druge osudio.

Razgovor koji je obuhvatio Brexit i njegovu ulogu vođe većinske crkve, vodio je Alastair Campbell, bivši direktor komunikacija Tonyja Blaira.

Nadbiskup je naglasio da su najvažnija vjera, stabilnost odnosa i ljubavnih veza.

Upitan bi li takve veze mogle postojati između dvije osobe istog spola, rekao je da se to može dogoditi, no brak je oduvijek shvaćen kao zajednica muškarca i žene.

Dodao je da, bez obzira na podjele, većina anglikanaca smatra da je homoseksualni odnos grijeh. Također, istaknuo je kako se bori ostati vjeran tradiciji, Pismu te razumjeti Božji poziv i volju za Crkvu u 21. stoljeću.

 

Liječnici su mu rekli da mu je kćerka mrtva, no on ju je i dalje pokušavao oživiti. Nakon 30 minuta dogodilo se čudo! Ruslan Odomec i njegova supruga Anastasia odlučili su jednog dana pripremiti zabavu za svoje prijatelje, kada se i dogodila ova nepredviđena situacija...
Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Žena je srela narkomana na ulici: Kada mu je ugledala lice, nije mogla vjerovati da je to on Kada je Wanja slučajno susrela prijatelja iz djetinjstva, Hinga, gotovo ga nije prepoznala. Bio je u potpunosti oslabljen i uništen zbog droge.
Imaš komentar?