Anglikanski nadbiskup Justin Welby nije siguran je li homoseksualni odnos grijeh

Justin Welby
Foto: Flickr

Kanterberijski nadbiskup Justin Welby nije dao jasan odgovor na pitanje je li seksualni odnos između homoseksualaca grijeh zbog ”nepremostivih” razlika u Anglikanskoj Crkvi diljem svijeta.

Justin Welby nedvosmisleno je rekao da je mržnja prema pojedincima grešna, bilo zbog toga što su homoseksualci, žene ili druga rasa. No, prilikom razgovara s GQ magazinom, priznao da se ne može izjasniti je li homoseksualnost grijeh, kako ne bi druge osudio.

Razgovor koji je obuhvatio Brexit i njegovu ulogu vođe većinske crkve, vodio je Alastair Campbell, bivši direktor komunikacija Tonyja Blaira.

Nadbiskup je naglasio da su najvažnija vjera, stabilnost odnosa i ljubavnih veza.

Upitan bi li takve veze mogle postojati između dvije osobe istog spola, rekao je da se to može dogoditi, no brak je oduvijek shvaćen kao zajednica muškarca i žene.

Dodao je da, bez obzira na podjele, većina anglikanaca smatra da je homoseksualni odnos grijeh. Također, istaknuo je kako se bori ostati vjeran tradiciji, Pismu te razumjeti Božji poziv i volju za Crkvu u 21. stoljeću.

 

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Zvijezda Beverly Hillsa se na internetu hvali sinom koji nosi haljinice Zvijezda "Beverly Hillsa 90210", Brian Austin Green (44), kaže da mu je svejedno odijevaju li se njegovi sinovi u haljine ili hlače jer je to potpuno ...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.

IMAŠ KOMENTAR?