Bog radi na vašem životu: Ako kroz ovo prolazite, u dobrim ste rukama

Bog je božanski lončar i radi na vašem životu. Dok oblikuje vaš život, potrebno je neke stvari ukloniti da nestanu.

“Ovo je riječ koju Jahve uputi Jeremiji: ‘Ustani i siđi u kuću lončarovu – ondje ću ti objaviti svoje riječi.’ Siđoh, dakle, u kuću lončarovu, upravo je radio na lončarskom kolu. I kako bi se koji sud što bi ga načinio od ilovače u ruci lončarovoj pokvario, on bi opet od nje pravio drugi – već kako se lončaru svidjelo da napravi. I dođe mi riječ Jahvina: ‘Ne mogu li i ja s vama činiti kao ovaj lončar, dome Izraelov? – riječ je Jahvina. Evo kao ilovača u ruci lončarovoj, i vi ste u mojoj ruci, dome Izraelov'” (Jer 18,1-6).

Bog šalje proroka u kuću lončarovu da može vidjeti što želi učiniti te mu o tome govori. On će i vas odvesti na neko mjesto u vašem životu gdje će vam govoriti.

VIDI OVO: Bog vas mijenja: 7 znakova Božjeg djelovanja u vašem životu

Bog je božanski lončar i radi na vašem životu. Dok oblikuje vaš život, potrebno je neke stvari ukloniti da nestanu. Proces kojim vas oblikuje ne podnosite lako. Počinjete se drobiti kao nešto suho.

No postoji nada da ste usprkos tome što se događa u njegovim rukama. Nije vas odbacio. Bog nije obeshrabren, u dobrim ste rukama. On vas mijenja u drukčiju osobu, bolju nego ranije. I on će usavršiti djelo koje je započeo u vama.

Autor: J. J. Churruarín

NAJNOVIJE!