Tata svojoj 4-godišnjoj kćeri rekao da će oslijepiti – ona je izgovorila riječi koje su ga slomile

Tata je svojoj kćeri koja je imala četiri godine rekao da će oslijepiti, a ona je izgovorila pet riječi koje su mu slomile srce. 

Rachael Steffens i Autumn Michaels nisu obični članovi srednjoškolskog benda. Rachael, koja je senior, svira udaraljke, a Autumn, brucošica, svira klarinet. No, jedna bez druge imale bi sasvim drugačije srednjoškolsko iskustvo. To je zato što je Autumn slijepa.

U dobi od samo 7 mjeseci, liječnici su joj otkrili tumor na mozgu u blizini očnih živaca kojeg nije moguće operirati. S vremenom je tumor rastao.

Roditelji su dopustili liječnicima do uklone očne živce

A kad je Autumn imala samo četiri godine, njezini roditelji, Jason i Angie Michaels, dopustili su liječnicima da potpuno uklone očne živce njihove kćeri, zajedno s dijelovima tumora.

„Autumn, žao mi je što moramo ovo učiniti“, Jason se sjeća da je rekao svojoj djevojčici. „Nećeš više moći vidjeti.“

„U redu je tata“, odgovorila je. „Bog će gledati za mene.“

Njezin odgovor bio je samo uvod u optimizam i radost kojom Autumn zrači danas, piše Faithit.

„Uvijek je imala ovakav fantastičan pogled na svijet“, kaže Angie. „Sva je pozitivna. Privlači ljude k sebi, privlači ih.“

Nakon što je ove godine krenula u srednju školu, Autumn, koja pamti svijet oko sebe i koristi štap za navigaciju školskim hodnicima, nadala se da će marširati u školskom bendu.

VIDI OVO: Djevojčicu sa srebrnim očima je majka ostavila nakon rođenja: Nitko je nije htio posvojiti, a onda se dogodilo čudo!

Dok je nastup na tribinama značio mirno stajanje s klarinetom u ruci, marširanje u bendu u poluvremenu na nogometnom igralištu bio je izazov za Autumn. Neravna trava, u kombinaciji s koreografijom koju ne vidi, značilo je da su Autumnini snovi o marširanju u bendu izvan svake mašte.

Sve dok nije došla Rachael Steffens. Ova 17-godišnja udaraljkašica veselila se svojoj seniorskoj godini u bendu, kada je neočekivano upoznala Autumn u kampu tijekom ljeta.

Njih dvije su odmah postale prijateljice, a kada je školska godina započela, Rachael je nesebično odlučila postati Autumnin vodič.

To je značilo odustajanje od svoje vlastite posljednje prilike za marš u bendu, a umjesto toga biti Autumnine oči, tamo gdje ona ne može vidjeti.

Vrsta nesebičnosti koja se rijetko može naći

To je vrsta nesebičnosti koja se rijetko može naći kod odraslih, a kamoli seniora u srednjoj školi. Ali prema Rachaelovoj mami, Amy Brown, to nije čudno ako poznajete Rachael i Autumn.

„To je upravo ono što bi Autumn učinila“, rekla je Amy. „To je točno ono što bi Rachael učinila. Mislim da su vjerojatno zato tako dobro kliknule.“

NAJNOVIJE!