Znate li zašto vam je Bog dao supružnika? Evo što čini po njima!

bog supružnici
Foto: Pexels

Bog koristi naše supružnike kako bi nam pomogao živjeti na način na koji bismo trebali živjeti.

Bog želi da Njegova djeca postanu poput Isusa Krista, Njegovog jedinorođenog Sina. Bog je toliko predan tome da posveti i učini svetima sve nas koji vjerujemo u Krista da će upotrijebiti svaku okolnost za to.

Jeste li znali da je jedan od najmoćnijih alata koje Bog koristi da promijeni svakoga od nas i da nas oblikuje u Kristovu sliku upravo naš vlastiti brak? Da, dobro ste pročitali – Bog koristi vašeg supružnika da vas promijeni.

Kako Bog to čini?

Istina je da su naši supružnici najveći dar Božji, izuzev Krista Isusa. Iako nam je Bog dao život samo u Kristu i kroz Krista, On koristi naše supružnike kako bi nam pomogao živjeti na način na koji bismo trebali živjeti.

Ne vjerujete mi? Dopustite mi da objasnim. Dat ću vam tri razloga koji će vam pomoći da shvatite što mislim.

1) Bogom dano ogledalo

Izreke 27,17 nam govore: „Željezo se željezom oštri, a čovjek oštri lice bližnjega svojega.“ Ovo je samo takva istina.

Oženjeni muškarci žive sa svojim ženama do kraja svog života. Tako je Bog želio da bude. A to ne znači da jednostavno živimo kao cimeri u spavaonici; to znači da imamo stalno druženje i odnos.

Kako muškarac i njegova žena žive zajedno, pojavljuju se stvarni problemi njihovih srca. Navike, stavovi i osobnosti otkrivaju se jedno drugome, i ubrzo i muž i žena oštre jedno drugo poput oštrenja noža na kamenu.

U braku su srca otkrivena i jasna. To je normalno. Bog je to odredio kao odnos pročišćenja. Tek kad problemi muževa i žena izađu na površinu, mogu se pozabaviti njima.

2) Bogom dana odgovornost

Nadalje, Bog upotrebljava brak kako bi nas naučio preuzeti odgovornost naših izbora i kako bismo rasli u zrelosti. Svi moramo moliti i razmišljati o izborima koje činimo jer će svaka odluka utjecati na naše partnere dane nam od Boga.

Muževi koji nisu odgovorni i ne brinu dovoljno imat će žene koje se žale i prigovaraju. Žene koje nisu baš zabavne i drage imat će rezervirane, distancirane muževe koji bi radije provodili vrijeme s muškima. Razmislite o tome.

Kada se pojave bračni problemi, Bog želi da ih bračni parovi riješe zajedno u vjeri, bilo da se radi o njihovu bračnom odnosu, djeci, financijama ili nečem drugom. Tako bi trebalo biti.

3) Bogom dana radost

Na kraju, Bog koristi naš brak kako bi nam pokazao koliko nas ljubi. Razmislite o ovom odlomku u Pismu:

„Muževi, ljubite svoje žene, kao što i Krist uzljubi crkvu te sama sebe predade za nju, da je posveti očistivši je kupelju vode, u riječi, kako bi je priveo sebi kao slavnu crkvu, bez ljage ili bore ili čega takva, nego da bude sveta i bez mane“ (Efežanima 5,25-27).

Ako mi muškarci mislimo da je teško ljubiti naše žene (što naravno nije istina), samo razmislite koliko teško mora biti Kristu ljubiti nas! Ipak, unatoč svim našim manama, Krist nas je ipak zavolio. Zavolio nas je dok smo još bili grešnici (vidi Rimljanima 5,8), dovoljno da nas oslobodi svojom smrću na križu i uskrsnućem iz groba.

Autor: JB Cachila; Izvor: Christian Today

PROČITAJTE NAJVAŽNIJE OBJAVE!