Ovaj začin je ubio mog sina: Svi ga imamo u kuhinji i nismo ni svjesni opasnosti!

4-godišnji Mathew Rader je u kuhinji uspio doći do ormarića sa začinima za koje roditelji često ne misle da su opasni za njihovu djecu i ostavljaju ih bez kontrole.

Uzeo je žlicu mirišljavog začina i za tren oka se našao na podu grgljajući. Kada ga je majka Briana pronašla, on se gušio i doživljavao napad. Uspjela je odvesti ga u bolnici, ali je bilo prekasno. Život malog Mathewa se ugasio.

“Bio je potpuno zdravo dijete bez bilo kakvih problema. Počeo se gušiti kada je uzeo cimet. Izgledalo je kao da ima napad i samo se srušio”, rekla je slomljena majka koja je riješila da podijeli svoju priču s roditeljima i upozori ih da ne prave grešku sličnu njenoj.

Jedan od internet izazova koji godinama postoji je “Cimet izazov” u kome je poanta da se proguta što veća količina cimeta i to zabilježi kamerom. Problem je u tome što je to vrlo teško i opasno.

Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe

Cimet u prahu može zatvoriti dišne putove i dovesti do gušenja jer je veliku količinu suhog praha teško progutati. Velika količina cimeta tako može oštetiti pluća i dovesti do upala i infekcija. Cimet sadrži cimetaldehid, sličan formaldehidu, koji može da izazove upalu sluzi kože ako se udahne kroz nos što je sastavni dio ovog izazova. Izaziva kašljanje, gušenje i povraćanje, a nerijetko i veliku žeđ jer dolazi do dehidracije.

Pneumonija, zapaljenje i prestanak rada pluća su samo neke od pojava, a može biti i smrtonosno kao što je to slučaj s ovim dječakom.

“Cimet vas može ubiti i to je nešto o čemu djeca i stariji koji se odlučuju na ovaj izazov ne obraćaju pozornost”, upozorila je Briana.

Na svom Facebook profilu je objavila dirljivi status kojim je opisala kako se osjeća povodom gubitka.

“Neizmjerno sam zahvalna na svoj vašoj podršci. I svi ste zaista divni. Matthewu priču sada “CNN” želi prenijeti i sve upoznati s rizikom. To pomaže da malo zacijelim slomljeno srce. Pomisao da priča moga djeteta može spasiti život nekog drugog mi puno pomaže. Mog Metthewa su mnogi voljeli i on je volio sve. Leti visoko moja bebo, mi te volimo više nego što se to riječima može opisati. Nedostaješ nam toliko da boli. Počivaj u miru moj mali slatki anđele”, napisala je majka.

IZVOR:Index.hr

NAJNOVIJE!