Zašto nikada ne trebate zavidjeti bogatim ljudima?

bogati ljudi
Foto: Pixabay

“Zato se ne žalosti, kad se tko obogati.” (Psalam 49,16)

Isus je ispričao prispodobu o bogatašu kojemu je za srce priraslo njegovo bogatstvo (Luka 12,16-21). Imao je više ljetine nego što je moglo stati u njegove žitnice pa je odlučio srušiti stare i sagraditi veće. (Zašto jednostavno nije sagradio još koju? Ovim se Isus podrugnuo rasipnosti bogatstva.) Ovaj je čovjek mislio da će se tako osigurati za cijeli život. Moći će se opustiti i reći: “Dušo… jedi, pij, uživaj!”

Ali Bog je imao drukčiji plan. čovjek će te noći umrijeti ostavljajući svoje veliko bogatstvo drugima. “Da, čovjek je lud ako zgrće zemaljsko blago a nema prisne zajednice s Bogom”, zaključio je Isus.

U ovom svijetu ljudi sve mjere novcem, ali Bog ima sasvim drugo mjerilo. Od starine se kaže: Ne možeš ga ponijeti sa sobom. Sve što čovjek može ponijeti jest “bogatstvo koje pred Bogom vrijedi”. Zato psalmist kaže: “Zato se ne žalosti, kad se tko obogati.” (Psalam 49,16) Razmislite koji trenutak gdje je vaše blago.

Autori: Randy i William J. Petersen; Izvor: Biblija-govori.hr

Očajni ste i nezadovoljni životom? Možda je sve zbog OVOGA! Moguće je da je u ovome rješenje za vaš problem!
“Služimo bogovima zadovoljstva, novca i seksa dok smo prema van, i dalje religiozni!” Graham je tijekom svoje službe propovijedao pred više od dvije milijarde ljudi, ako se zbroje gledatelji i slušatelji s ljudima koji su ga uživo prati...
Zaposlenica na aerodromu je imala loš osjećaj kada su joj dvije tinejdžerice predale jednosmjerne karte, a onda je saznala koga su upoznale na Instagramu Njihova je karta prvog razreda kupljena preko nečije lažne kartice, što je samo pojačalo dojam da se događa nešto vrlo sumnjivo.
3 opasnosti od laganja samima sebi Jeste li ikada vidjeli osobu koja misli da je sve što čini u redu i ne želi se ispravljati, čak i kad Biblija i uobičajeni zdrav razum kažu da su njez...
7 stvari koje si trebate reći kada imate težak dan Možda će i vama jedna ili više njih pomoći da preokrenete svoj težak dan.

IMAŠ KOMENTAR?