Zašto nikada ne trebate zavidjeti bogatim ljudima?

bogati ljudi
Foto: Pixabay

“Zato se ne žalosti, kad se tko obogati.” (Psalam 49,16)

Isus je ispričao prispodobu o bogatašu kojemu je za srce priraslo njegovo bogatstvo (Luka 12,16-21). Imao je više ljetine nego što je moglo stati u njegove žitnice pa je odlučio srušiti stare i sagraditi veće. (Zašto jednostavno nije sagradio još koju? Ovim se Isus podrugnuo rasipnosti bogatstva.) Ovaj je čovjek mislio da će se tako osigurati za cijeli život. Moći će se opustiti i reći: “Dušo… jedi, pij, uživaj!”

Ali Bog je imao drukčiji plan. čovjek će te noći umrijeti ostavljajući svoje veliko bogatstvo drugima. “Da, čovjek je lud ako zgrće zemaljsko blago a nema prisne zajednice s Bogom”, zaključio je Isus.

U ovom svijetu ljudi sve mjere novcem, ali Bog ima sasvim drugo mjerilo. Od starine se kaže: Ne možeš ga ponijeti sa sobom. Sve što čovjek može ponijeti jest “bogatstvo koje pred Bogom vrijedi”. Zato psalmist kaže: “Zato se ne žalosti, kad se tko obogati.” (Psalam 49,16) Razmislite koji trenutak gdje je vaše blago.

Autori: Randy i William J. Petersen; Izvor: Biblija-govori.hr

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?