Zašto nikada ne trebate zavidjeti bogatim ljudima?

bogati ljudi
Foto: Pixabay

“Zato se ne žalosti, kad se tko obogati.” (Psalam 49,16)

Isus je ispričao prispodobu o bogatašu kojemu je za srce priraslo njegovo bogatstvo (Luka 12,16-21). Imao je više ljetine nego što je moglo stati u njegove žitnice pa je odlučio srušiti stare i sagraditi veće. (Zašto jednostavno nije sagradio još koju? Ovim se Isus podrugnuo rasipnosti bogatstva.) Ovaj je čovjek mislio da će se tako osigurati za cijeli život. Moći će se opustiti i reći: “Dušo… jedi, pij, uživaj!”

Ali Bog je imao drukčiji plan. čovjek će te noći umrijeti ostavljajući svoje veliko bogatstvo drugima. “Da, čovjek je lud ako zgrće zemaljsko blago a nema prisne zajednice s Bogom”, zaključio je Isus.

U ovom svijetu ljudi sve mjere novcem, ali Bog ima sasvim drugo mjerilo. Od starine se kaže: Ne možeš ga ponijeti sa sobom. Sve što čovjek može ponijeti jest “bogatstvo koje pred Bogom vrijedi”. Zato psalmist kaže: “Zato se ne žalosti, kad se tko obogati.” (Psalam 49,16) Razmislite koji trenutak gdje je vaše blago.

Autori: Randy i William J. Petersen; Izvor: Biblija-govori.hr

Liječnici su mu rekli da mu je kćerka mrtva, no on ju je i dalje pokušavao oživiti. Nakon 30 minuta dogodilo se čudo! Ruslan Odomec i njegova supruga Anastasia odlučili su jednog dana pripremiti zabavu za svoje prijatelje, kada se i dogodila ova nepredviđena situacija...
Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Žena je srela narkomana na ulici: Kada mu je ugledala lice, nije mogla vjerovati da je to on Kada je Wanja slučajno susrela prijatelja iz djetinjstva, Hinga, gotovo ga nije prepoznala. Bio je u potpunosti oslabljen i uništen zbog droge.
Imaš komentar?