Ako želite biti uspješni i napredovati u životu, Biblija daje jasan savjet

biblija savjet
Foto: Pixabay

Da biste istinski napredovali u svemu što učite (bilo da je riječ o novoj vještini, novoj teoriji ili novoj osobi), najprije se morate natapati u Božjoj Riječi.

Namjerno sam odabrao riječ natapati. Znate li što znači natapati vrećicu za čaj? Izvadite vrećicu za čaj, umočite u toplu vodu i natapate gore-dolje. Ne možete to učiniti brzo. Prolit ćete čaj. Morate to učiniti polako. Kada to učinite, iscjeđujete sve okuse iz te vrećice.

Isto morate učiniti s Božjom Riječi ako želite istinski napredovati u svemu što učite. Ne činite to brzo. Vjerujem u brzo čitanje. Često tako čitam. Ali nikad tako nisam uspio pročitati Bibliju. Pročitao sam je polako, riječ po riječ. Zašto? Biblija kaže da je svaka Božja riječ čista.

Prije nego što naučite nešto, počnite s natapanjem sebe u Božjoj Riječi. To je ključ uspjeha.

Svatko želi uspjeti. Želite uspjeti u svojoj karijeri. Želite uspjeti u svojim odnosima. Želite uspjeti u svom učenju. Biblija daje jasan savjet svakome tko želi uspjeti.

Jošua 1,8 govori Božju Riječ: „Neka se ova Knjiga Zakona ne miče s usta tvojih, nego razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi pazio da izvršiš sve što je u njoj napisano; jer tada ćeš put svoj okruniti uspjehom i tada ćeš napredovati.“

Bog nije lažljivac. Ovo je njegovo obećanje vama. Ako želite biti uspješni i napredovati u životu, proučavajte njegovu Riječ kontinuirano.

Učinit će vas mudrim. Biblija kaže da s mudrošću dolazi bogatstvo i čast.

No, to počinje s poznavanjem Božje Riječi.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Pastorrick.com

Naša beba zbog ovoga više nije s nama, već je u Božjem zagrljaju: Roditelji, pazite da se ne dogodi vašem djetetu Shane i Nicole Sifrit su 1. lipnja dobili svoju kćerkicu Marianu. Sve je bilo u redu, a onda je, samo tjedan dana nakon rođenja, Mariana postala letar...
Oženjeni muškarac poslao je zavodljivu poruku udanoj ženi: Ovakav odgovor nije očekivao! Kada je novi „prijatelj“ započeo razgovor s njom, nije vidjela ništa neobično u tome.
Dvogodišnjak čudesno spasio brata blizanca na kojeg se srušio ormar Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha bezbrižno su se igrali u svojoj sobi kada se na Brocka odjednom srušio drveni ormar.

IMAŠ KOMENTAR?