Ako želite biti uspješni i napredovati u životu, Biblija daje jasan savjet

biblija savjet
Foto: Pixabay

Da biste istinski napredovali u svemu što učite (bilo da je riječ o novoj vještini, novoj teoriji ili novoj osobi), najprije se morate natapati u Božjoj Riječi.

Namjerno sam odabrao riječ natapati. Znate li što znači natapati vrećicu za čaj? Izvadite vrećicu za čaj, umočite u toplu vodu i natapate gore-dolje. Ne možete to učiniti brzo. Prolit ćete čaj. Morate to učiniti polako. Kada to učinite, iscjeđujete sve okuse iz te vrećice.

Isto morate učiniti s Božjom Riječi ako želite istinski napredovati u svemu što učite. Ne činite to brzo. Vjerujem u brzo čitanje. Često tako čitam. Ali nikad tako nisam uspio pročitati Bibliju. Pročitao sam je polako, riječ po riječ. Zašto? Biblija kaže da je svaka Božja riječ čista.

Prije nego što naučite nešto, počnite s natapanjem sebe u Božjoj Riječi. To je ključ uspjeha.

Svatko želi uspjeti. Želite uspjeti u svojoj karijeri. Želite uspjeti u svojim odnosima. Želite uspjeti u svom učenju. Biblija daje jasan savjet svakome tko želi uspjeti.

Jošua 1,8 govori Božju Riječ: „Neka se ova Knjiga Zakona ne miče s usta tvojih, nego razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi pazio da izvršiš sve što je u njoj napisano; jer tada ćeš put svoj okruniti uspjehom i tada ćeš napredovati.“

Bog nije lažljivac. Ovo je njegovo obećanje vama. Ako želite biti uspješni i napredovati u životu, proučavajte njegovu Riječ kontinuirano.

Učinit će vas mudrim. Biblija kaže da s mudrošću dolazi bogatstvo i čast.

No, to počinje s poznavanjem Božje Riječi.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Pastorrick.com

Liječnici su mu rekli da mu je kćerka mrtva, no on ju je i dalje pokušavao oživiti. Nakon 30 minuta dogodilo se čudo! Ruslan Odomec i njegova supruga Anastasia odlučili su jednog dana pripremiti zabavu za svoje prijatelje, kada se i dogodila ova nepredviđena situacija...
Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Žena je srela narkomana na ulici: Kada mu je ugledala lice, nije mogla vjerovati da je to on Kada je Wanja slučajno susrela prijatelja iz djetinjstva, Hinga, gotovo ga nije prepoznala. Bio je u potpunosti oslabljen i uništen zbog droge.
Imaš komentar?