Ne znate što moliti? Ova molitva je prikladna za svaku osobu i svaku situaciju!

„Zbog toga i mi, od dana u kojem to čusmo, ne prestajemo moliti za vas i iskati da se ispunite spoznajom volje njegove u svoj mudrosti i duhovnom razumijevanju; da proživite dostojno Gospodina i posve mu ugodite, da svakim dobrim djelom plod donosite i rastete u spoznaji Boga, osnaženi svakom snagom, prema moći slave njegove, za svaku postojanost i strpljivost s radošću; zahvaljujući Ocu koji nas osposobi za dioništvo u baštini svetih u svjetlosti. On nas izbavi iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo Sina, ljubavi svoje, u kome imamo otkupljenje krvlju njegovom — oproštenje grijeha“ (Kološanima 1,9-14).

Ponekad želimo moliti za drugu osobu, ali nismo sigurni što da kažemo. Ako ste ikada bili zbunjeni u vezi toga kako posredovati za nekoga, Pavlova molitva u Kološanima prikladna je za svaku osobu i svaku situaciju. Budući da je savršeno sukladna s Božjom voljom, takvu molitvu možete zatražiti s pouzdanjem – i za sebe i za druge:

Da budemo ispunjeni spoznajom Njegove volje u svoj duhovnoj mudrosti i razumijevanju. Ne samo da moramo saznati Božji plan za naše živote, već zahtijevamo razlučivanje Njegovog glasa i vodstva od naših vlastitih usmjerenja.

Da hodamo na način koji je dostojan Gospodina, ugodimo mu na sve načine. Naši se životi trebaju oblikovati prema Onome koga slijedimo, sa ciljem da ga proslavimo.

Foto: allyson gray/Flickr
Foto: allyson gray/Flickr

Da donosimo plod u svakom dobrom djelu. Umjesto da budemo okupirani vlastitim poslovima, imovinom, zadovoljstvima i planovima, trebamo doprinositi životima drugih.

Da povećamo znanje o Bogu. Čitanjem Njegove Riječi i primjenom u našim životima dobivamo dublje razumijevanje Gospodina.

Da ojačamo Njegovom moći i tako ostanemo postojani. Kršćanski život može se živjeti jedino po snazi Duha Svetoga.

Radosno zahvaljujemo ​​za sve što je Bog učinio za nas. Vjernike treba obilježiti radost i zahvalnost.

Prečesto naše zahtjeve usmjeravamo na privremene potrebe i propuštamo dublje duhovno djelo koje Bog želi učiniti. Zamislite koliko će vaše molitve biti učinkovite ako prebacite njihov naglasak na Gospodinove želje. On će promijeniti i vas i ljude za koje posredujete.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!