Papin bliski suradnik: ”Papa Franjo ukida pakao, čistilište i raj!”

papa franjo pakao čistilište raj
Foto: Wikimedia Commons

Sa svih strana dižu se kritike prema papi Franji, a najnovija se tiče njegovog navodnog ukidanja mjesta gdje odlaze duže nakon smrti, kako piše Eugenio Scalfari, papin bliski suradnik.

Papa Franjo je nastavio svoju misiju u kojoj ima namjeru okrenuti svoje sljedbenike od tradicionalnog katoličkog učenja, govoreći katolicima da „ne postoji raj, čistilište ili pakao.„

Eugenio Scalfari, bliski suradnik pape Franje, napisao je u listu La Repubblica da ”Franjo ukida mjesta gdje bi trebale duše ići nakon smrti: pakao, čistilište, raj.

Franjo je također počelo uzimati slobodu da promijeni riječi Svetoga pisma kako on smatra prikladnim, dodajući neke druge sadržaje u biblijske stihove.

Mnogi mu zamjeraju jer je u jutarnjoj propovijedi u Santa Marti 4. rujna 2014. potpuno obrnuo značenje stiha iz Biblije, pogrešno pripisujući svetom Pavlu ove riječi: „Ja se mogu pohvaliti samo mojim grijesima.”

Franjo je potom zaključio propovijed pozivajući vjernike da „pohvale” vlastite grijehe – krađu, ubojstva, preljub – prije izrugivanja Isusu, koji im je naivno oprostio sve na križu, piše Croative.net.

Koliko su ove papine izjave istinite ili su izvučene iz konteksta, ostaje nam za vidjeti.

IGRAJU SE BOGA: Znanstvenici stvorili hibrid čovjeka i ovce Embrij ovce ubačen je u ljudske stanice, s ciljem da se u budućnosti omogući uzgajanje organa i tkiva za transplantaciju u životinjama.
Roditelji toliko pretukli bebu da su joj liječnici morali amputirati obje noge Nasilni roditelji sina su uhvatili za gležnjeve te toliko brutalno njihali i tresli da su mu polomili obje noge.
4 načina na koje Biblija može spasiti brak Svi mi trebamo pomoć u svojim brakovima s obzirom da niti jedan brak nije savršen.
Što Bog misli o tebi? Trebate se podsjećati svaki dan na to što Bog misli o vama – ne što svijet misli ili što vi mislite o sebi. To je ono što uklanja vaše strahove....
77-godišnja čistačica ima tajnu: Njezini su ju kolege otkrili te su ju suočili s njom pred cijelom školom! Kada je ravnatelj istražio njezinu prošlost, nije mu preostalo ništa drugo nego da suoči čistačicu s onim što je otkrio.

IMAŠ KOMENTAR?