Papin bliski suradnik: ”Papa Franjo ukida pakao, čistilište i raj!”

papa franjo pakao čistilište raj
Foto: Wikimedia Commons

Sa svih strana dižu se kritike prema papi Franji, a najnovija se tiče njegovog navodnog ukidanja mjesta gdje odlaze duže nakon smrti, kako piše Eugenio Scalfari, papin bliski suradnik.

Papa Franjo je nastavio svoju misiju u kojoj ima namjeru okrenuti svoje sljedbenike od tradicionalnog katoličkog učenja, govoreći katolicima da „ne postoji raj, čistilište ili pakao.„

Eugenio Scalfari, bliski suradnik pape Franje, napisao je u listu La Repubblica da ”Franjo ukida mjesta gdje bi trebale duše ići nakon smrti: pakao, čistilište, raj.

Franjo je također počelo uzimati slobodu da promijeni riječi Svetoga pisma kako on smatra prikladnim, dodajući neke druge sadržaje u biblijske stihove.

Mnogi mu zamjeraju jer je u jutarnjoj propovijedi u Santa Marti 4. rujna 2014. potpuno obrnuo značenje stiha iz Biblije, pogrešno pripisujući svetom Pavlu ove riječi: „Ja se mogu pohvaliti samo mojim grijesima.”

Franjo je potom zaključio propovijed pozivajući vjernike da „pohvale” vlastite grijehe – krađu, ubojstva, preljub – prije izrugivanja Isusu, koji im je naivno oprostio sve na križu, piše Croative.net.

Koliko su ove papine izjave istinite ili su izvučene iz konteksta, ostaje nam za vidjeti.

Prišla je beskućniku i ukrala mu novac: Nitko nije očekivao ono što je uslijedilo! Ovaj društveni eksperiment će vas natjerati da se zamislite kakvi smo to ljudi!
10 nepopularnih istina koje vaš sin treba čuti od vas Trebamo nastaviti iznositi samo istinu, čak i ako nije popularna, jer je u istini sloboda.
Jesu li materijalni blagoslovi znak Božje naklonosti? Ako nas bude materijalno blagoslovio, to nije zato što smo mi zaslužili, nego je to zato što je On dobar i želi nam blagoslov.

IMAŠ KOMENTAR?