Ohrabrenje za slomljena srca

Postoji pjesma koja mi se neprestano vrti u glavi. Čula sam je prvi put prije par mjeseci dok sam vozila obavljajući poslove. Riječi su me dirnule u srce i prije no što sam bila svjesna, ukočila sam se na parkiralištu. U suzama. Puno suza.

Pjesma je o Božjoj ljubavi, podsjećajući nas da On ne daje svoje srce u komadićima. Pročitajte ove stihove:

Tvoja ljubav nije slomljena
Nije uznemirenog uma
Nije zabrinuta
Nije nemirna
Tvoja ljubav nije pasivna
Nikad se ne udaljava
Uvijek je prisutna
Visi na svakoj riječi koju izgovorimo
Ljubav čuva svoja obećanja
Čuva svoju riječ
Poštuje ono što je sveto
Jer su njezini zavjeti dobri
Tvoja ljubav nije slomljena
Nije nesigurna
Tvoja ljubav nije sebična
Tvoja je ljubav čista

Ne daješ svoje srce u komadićima…

Ovi moćni stihovi potaknuli su duži trenutak razmišljanja u mom srcu.

Iako znamo da je Božja ljubav daleko veća od naše, vjerujemo li to? Mislim, vjerujemo li doista da nas svakodnevno vodi u dubini naše duše? Možemo biti u iskušenju da promatramo naše živote, pogreške koje radimo i grijehe koje počinimo, te padnemo na lažnu ideju da se moramo više truditi kako bismo zaradili Božju ljubav prema nama.

No, radi se o sljedećem, Božja ljubav ne funkcionira kao čovjekova ljubav. Božja ljubav nije ni blizu poput roditelja koji vas je ostavio kao dijete, supružnika koji je bio nevjeran prema vama, prijatelja koji vas je izdao ili pastora koji vas je povrijedio. Njegova ljubav nije poput vaše ljubavi. Njegova ljubav ne slama, nije sebična, ni daleka. Njegova ljubav visi na svakoj riječi koju izgovorite i čuje vas.

Čuje vas kako plačete noću prije spavanja, i poznaje strah koji vas sprječava od otvaranja srca vašem supružniku. Bog vidi nesigurnost i tjeskobu koju nosite. Svjedoči svakom pojedinom grijehu koji ste počinili protiv Njega i Njegove djece, a ruke su mu i dalje širom otvorene.

Možda vam je teško probaviti tu istinu u potpunosti, pogotovo kada naše iskustvo ljubavi na ovoj zemlji blijedi i iskrivljava smisao. Možemo robotski ući u iscrpljujuću pjesmu i plesnu izvedbu za Boga, očajnički želeći da nas se vidi kao „dovoljno dobre“, a ni ne shvaćamo da sve ukazuje na činjenicu kako još moramo shvatiti ovo:

„Ali Bog, koji je bogat milosrđem, zbog svoje velike ljubavi kojom nas uzljubi, i nas, koji bijasmo mrtvi u prijestupima, oživi s Kristom (milošću ste spašeni!)“ (Efežanima 2,4-5).

Moramo se sjetiti da Njegove misli nisu naše misli, ni Njegovi putovi nisu naši putovi. Način na koji vidi ljubav, milost i oprost toliko se drastično razlikuje od onoga što nas svijet uči (Izaija 55,8-9). Često pokušavamo prilagoditi Boga u svjetovne standarde i uklopiti Bibliju u ono što smatramo ispravnim i dobrim. Ali zašto? Njegovi putovi su mnogo bolji. Doslovno je stvorio sve ovo što zovemo život.

Potičem vas da poslušate ovu pjesmu i razmislite o riječima. Također vam potičem da promijenite način na koji percipirate Božju ideju o vama čitajući o Njemu u Bibliji. Zatražite ga mudrost i tražite Njegovo lice, Njegov karakter i Njegovu definiciju ljubavi i suosjećanja. Pozvani smo učiniti učenicima druge ljude, ali prvo moramo upoznati i vjerovati Evanđelju. Dobra vijest je da vas voli, čak i sada, bez obzira na to kakav je vaš život ili grijeh u kojem ste trenutno. I želi vas natrag.

To je najveća vijest koju sam ikada čula i želim da ju svi znaju. Jer poznavanje ove istine i prihvaćanje Njegove ljubavi u potpunosti će promijeniti sve u vašem životu.

Bog ne daje svoje srce u komadićima. Hoćete li danas primiti Njegovu ljubav?

Autorica: Caitlin Jordan; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Thecourage.com

NAJNOVIJE!