Kako u nekoliko sekundi pročistiti sinuse koristeći samo svoje prste?

Ponovno je došlo to vrijeme godine. Vrijeme kada se čini da se svaka osoba oko vas pretvorila u prehlađenog zombija. Dok naši radni kolege i naša djeca šire svoje zarazne bolesti, mi nastojimo pobjeći od njihovog kihanja i kašljanja. No potrebna je samo jedna brava puna bacila kako bi se u jutro probudili s bolnim grlom, glavoboljom i začepljenim sinusima.

Na svu sreću, mnogo je načina na koje možete umanjiti simptome gripe i prehlade, kao što je konzumiranje pileće juhe i utrljavanje gela na prsa. Neki od nas će čak otići do ljekarne i pokupiti nekoliko lijekova. No, ako su vam sinusi potpuno začepljeni, a ne želite piti tablete, postoji prirodan način na koji se možete riješiti tog problema.

No, postoji jedna manja kvaka – za ovakav čete način odčepljivanja vaših sinusa trebati samo vaše prste. No ne brinite, nećete se morati ponovno ponašati kao petogodišnjaci koji traže blago u nosu. Jednom kada naučite ovu metodu, zapitat ćete se kako ste ikada živjeli bez nje.

Limfni sustav pomaže u održavanju ravnoteže tekućina u našem tijelu, a nakupljanje tekućine u sinusnim šupljinama zapravo uzrokuje glavobolje i osjećaj napetosti u glavi. Jedini način da se olakša taj osjećaj jest pražnjenje sinusa tj. limfnog sustava.

Tu u igru dolazi masaža za čišćenje limfnog sustava. Vjerojatno do sada niste čuli za ovu metodu, ali je iznimno učinkovita za uklanjanje začepljenosti i umanjenje pritiska u glavi. Kada se te tekućine uklone iz vaše glave, ponovno ćete moći normalno disati.

Ako patite od alergija, glavobolja ili začepljenih sinusa tada trebate naučiti, od profesionalne maserke Heather Wibbels, kako točno izvesti ovu delikatnu tehniku. Zapamtite da ovakva masaža zahtjeva polagani i nježan pritisak cijelo vrijeme, koji je suprotnost dubokim masažama na koje smo naviknuli.

Za početak, trebate pronaći svoj Pirogov trokut koji je lociran odmah iznad vaše ključne kosti. Najprije toga trebate s oba kažiprsta nježno pritisnuti malene izbočine na objema unutrašnjim stranama vaše ključne kosti. Pomaknite ruke otprilike 3 cm preko vaše ključne kosti dok ne osjetite meko tkivo.

Bingo, pronašli ste vaš Pirogov trokut. Sada želite lagano pritiskati vašim prstima. Idite polako i pritišćite tj. pumpajte svaku ili svaku drugu sekundu jedno 50 do 100 puta. Tada biste trebali početi osjećati da se tekućina polako spušta niz vaše grlo. Ako osjećate potrebu da očistite grlo, to je vrlo dobar znak.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Sada je vrijeme da se prebacite za strane vašeg vrata. Postavite vaše prste i gornji dio dlanova na obje strane vašeg vrata, ispod vaših ušiju. Polako vucite vaše ruke u pulsirajućim pokretima prema dolje, to ponovite 50 puta. Možda ćete početi osjećati škakljanje u grlu i u redu je ako se nasmijete.

Dalje, prebacite ruke na stražnju stranu svog vrata i, kao i prije, upotrijebite svoje prste i gornji dio dlanova kako bi ga obavili. Vucite svoje prste u pulsirajućim pokretima prema dolje, to ponovite 50 puta.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

U pozdrav Spocku iz Zvjezdanih staza, Heather slijedeću poziciju naziva „live long and prosper“ (živi dugo i plodno). Ako niste fan Zvjezdanih staza tada spojite vaš mali prst i prstenjak te isto napravite sa prstenjakom i srednjim prstom kako biste dobili slovo V.

Prislonite ruke na vaše uši kako bi vaše uho bilo u središtu slova V. Tada lagano vucite dolje pulsirajućim pokretima, prema vašem obrazu. Ponovite pokret 50 puta.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Tada trebate ponoviti sekvencu u suprotnom smjeru. Prvo masirajte stražnji dio vašeg vrata i ponovite pokret 50 puta, nakon toga isto učinite sa stranama vašeg vrata, a završite masiranjem (50 puta) Pirogovog trokuta.

Gotovi ste. Možda ćete trebati pročistiti grlo nekoliko puta, ali bi se pritisak u glavi trebao uvelike smanjiti.

Ako imate kakvih zdravstvenih problema, postoji nekoliko upozorenja kojih trebate biti svjesni prije ovakve masaže. Heather ima listu simptoma na svome blogu tako da svakako trebate razgovarati s liječnikom prije ove masaže ako imate kakvih zdravstvenih poteškoća.

Pogledajte cijeli postupak u priloženom videu.

NAJNOVIJE!

Gdje je Isus pokopan

Gdje je Isus pokopan?

Poncije Pilat

Tko je bio Poncije Pilat?