Brak koji se centrira oko Boga kolijevka je sigurnosti i ljubavi. Ako je Bog u središtu saveza, On će ga sigurno voditi svojom savršenom voljom. Zato je važno da i žena i muž nauče u potpunosti vjerovati Bogu. To ću im sigurno učvrstiti brak u ljubavi dok ih smrt ne rastavi.

Muško i žensko ulaze u blagoslovljeni brak kada odaberu pobožnu ženu ili muškarca. Ovo je nekoliko koristi i darova koje donosi pobožan supružnik.

1. Božja je volja na prvom mjestu

„Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.“ (Matej 6, 33)

Brakovi obično propadaju zbog sebičnih činova, kada muž ili žena na prvo mjesto postavljaju vlastite prohtjeve, a tek onda Boga. To stvara probleme koji su nekada nepopravljivi. No pobožni će supružnici Boga stavljati na prvo mjesto, a sve će se ostalo popravljati u skladu s time.

2. U domu vlada Božji mir

„Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju.“ (Efežanima 5, 25)

Pobožni će supružnici težiti da budu slični Kristu, pa i u odnošenju prema obitelji. Pobožan supružnik može biti pravedan, milostiv, i pun ljubavi baš poput Krista. To se možda čini pretjeranim, ali takvi su brakovi stvarni i svjedočanstvo su da je to moguće. To je moguće zbog Božje milosti koja se izlijeva na njih.

3. Božja će Riječ vladati domom

„Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se – ti i dom tvoj!“ (Djela apostolska 16, 31).

Kada supružnik ima potpuno povjerenje u Boga, bez obzira što se događa u obitelji Bog će uvijek ispuniti svoja obećanja. Bog svoju djecu nikada neće napustiti, a obitelj koja se u Njega uzda nikada neće biti „siroče“. Svemogući će Bog uvijek biti uz njih, kroz dobro i zlo. Invazija Vojske Božanske počinje u vašem domu.

Izvor: Imsoblesseddaily.com; Prijevod: Mislav U.

Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Trebaju li oženjeni muškarci prekinuti veze s prijateljicama? Bilo koja ženska osoba može biti prijetnja vašoj supruzi kada je riječ o emocijama, a pogotovo ako suprug ima blisku vezu s tom prijateljicom.
OVO ZNAČI BITI KRŠĆANINOM: Biblijska zapovijed koju svi vjernici trebaju poslušati! Ovo je što znači biti kršćaninom. To nije napredno učeništvo, to je osnovno kršćanstvo.
Imaš komentar?