UŽAS JE POČEO: Bezumni znanstvenici stvorili muške trudnice!?

Muškarci će uskoro moći rađati
Snimka zaslona

Skupina liječnika iz Američkog društva za reproduktivnu medicinu najavila je da „već sutra muškarci mogu postati trudni“ zahvaljujući velikom napretku u postupcima transplantacije maternice.

Dr. Richard Paulson, predsjednik društva, izjavio je da nema anatomske prepreke radi koje ne bi mogli uspješno presaditi maternicu u transrodnu osobu.

Možemo to učiniti već sutra. Bilo bi dodatnih poteškoća, ali ne vidim očitih razloga zašto ne bismo uspjeli u tome“, objasnio je Paulson, pritom ipak naglašavajući da se radi o iznimno kompliciranom zahvatu.

Paulson je također naglasio da unatoč tome što u muškom tijelu ima dovoljno mjesta da se u njega usadi maternica, normalan porod ipak ne bi bio moguć, već bi se porod morao obaviti carskim rezom.

Problem predstavljaju i hormoni kojih u muškom tijelu nema ili ih nema u dovoljnoj količini, a posebno su prisutni tijekom trudnoće, što bi značilo da ti takav muškarac morao biti pod posebnom hormonskom terapijom i režimom uzimanja hormonskih nadomjestaka koji bi replicirali homonske promjene koje se događaju tijekom trudnoće.

Vjerujem da će se u bližoj budućnosti pojaviti određeni broj transrodnih osoba, rođenih muškaraca, koji će željeti da im se ugradi maternica.

Prvi uspješan porod korištenjem transplantirane maternice odvio se 2014. godine, nakon što je 36-godišnjoj ženi koja je rođena bez maternice, transplantirana maternica druge žene. Do sada je osmero djece rođeno iz maternica koje su transplantirane. Bitno je naglasiti da se u svim slučajevima radilo o maternicama koje su se usađivale u biološki žensko tijelo.

Izvor: Tribun

Liječnici su mu rekli da mu je kćerka mrtva, no on ju je i dalje pokušavao oživiti. Nakon 30 minuta dogodilo se čudo! Ruslan Odomec i njegova supruga Anastasia odlučili su jednog dana pripremiti zabavu za svoje prijatelje, kada se i dogodila ova nepredviđena situacija...
Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Žena je srela narkomana na ulici: Kada mu je ugledala lice, nije mogla vjerovati da je to on Kada je Wanja slučajno susrela prijatelja iz djetinjstva, Hinga, gotovo ga nije prepoznala. Bio je u potpunosti oslabljen i uništen zbog droge.
Imaš komentar?