Papa Franjo zabrinut zbog Trumpova priznavanja Jeruzalema glavnim gradom Izraela

Papa Trump Jeruzalem
Foto: Flickr/Pixabay/Wikipedia

Papa Franjo zatražio je u srijedu da se poštuje status quo u Jeruzalemu i pozvao na razboritost i mudrost, nekoliko sati prije nego što bi američki predsjednik Donald Trump trebao priznati Jeruzalem izraelskim glavnim gradom, javljaju agencije.

“Ne mogu skriti duboku zabrinutost situacijom stvorenom zadnjih dana oko Jeruzalema”, rekao je Franjo na tjednoj općoj audijenici.

“Pozivam na poštivanje statusa quo u Jeruzalemu u skladu s važećim rezolucijama UN-a”, rekao je.

“Jeruzalem je jedinstveni grad, svet židovima, kršćanima i muslimanima, koji štuju sveta mjesta svojih religija”, rekao je Franjo.

“Molim Gospodina da se sačuva i osnaži identitet Jeruzalema, na dobro Svete Zemlje, Bliskog istoka i svijeta. Molim se da prevladaju razboritost i mudrost, da se ne dodaju nove napetosti u svijetu već prepunom okrutnih sukoba”, rekao je.

“Cijeli svijet je protiv toga”

Američki predsjednik Donald Trump večeras će objaviti da Sjedinjene Države priznaju Jeruzalem kao izraelski glavni grad, objavio je viši dužnosnik njegove administracije, u potezu koji će vjerojatno izazvati nestabilnost, a možda i potaknuti nasilje na Bliskom istoku.

Unatoč brojnim upozorenjima iz Europe i arapskog svijeta, Trump će svoju odluku objaviti u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, javljaju 24sata.hr.

Znanstvenici vjeruju da su uspjeli identificirati betlehemsku zvijezdu Znanstvenici vjeruju da su napokon uspjeli identificirati što je ta zvijezda bila te gdje se i danas može vidjeti.
Svi engleski nogometni igrači su morali podržati LGBT: Evo što su nosili na utakmicama! LGBT lobi širi svoj utjecaj što pokazuje činjenica da su svi klubovi engleskog nogometa bili uključeni u kampanju, a vezice u bojama LGBT zastave nosi...
Kristov dolazak je bliži nakon Trumpove odluke o Jeruzalemu, tvrdi američki pastor Američki pastor tvrdi da smo bliži kraju svijeta i Isusovom drugom dolasku nakon Trumpove odluke da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela.
Imaš komentar?