Papa Franjo zabrinut zbog Trumpova priznavanja Jeruzalema glavnim gradom Izraela

Papa Trump Jeruzalem
Foto: Flickr/Pixabay/Wikipedia

Papa Franjo zatražio je u srijedu da se poštuje status quo u Jeruzalemu i pozvao na razboritost i mudrost, nekoliko sati prije nego što bi američki predsjednik Donald Trump trebao priznati Jeruzalem izraelskim glavnim gradom, javljaju agencije.

“Ne mogu skriti duboku zabrinutost situacijom stvorenom zadnjih dana oko Jeruzalema”, rekao je Franjo na tjednoj općoj audijenici.

“Pozivam na poštivanje statusa quo u Jeruzalemu u skladu s važećim rezolucijama UN-a”, rekao je.

“Jeruzalem je jedinstveni grad, svet židovima, kršćanima i muslimanima, koji štuju sveta mjesta svojih religija”, rekao je Franjo.

“Molim Gospodina da se sačuva i osnaži identitet Jeruzalema, na dobro Svete Zemlje, Bliskog istoka i svijeta. Molim se da prevladaju razboritost i mudrost, da se ne dodaju nove napetosti u svijetu već prepunom okrutnih sukoba”, rekao je.

“Cijeli svijet je protiv toga”

Američki predsjednik Donald Trump večeras će objaviti da Sjedinjene Države priznaju Jeruzalem kao izraelski glavni grad, objavio je viši dužnosnik njegove administracije, u potezu koji će vjerojatno izazvati nestabilnost, a možda i potaknuti nasilje na Bliskom istoku.

Unatoč brojnim upozorenjima iz Europe i arapskog svijeta, Trump će svoju odluku objaviti u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, javljaju 24sata.hr.

Zaposlenica na aerodromu je imala loš osjećaj kada su joj dvije tinejdžerice predale jednosmjerne karte, a onda je saznala koga su upoznale na Instagramu Njihova je karta prvog razreda kupljena preko nečije lažne kartice, što je samo pojačalo dojam da se događa nešto vrlo sumnjivo.
Židovi i muslimani šokirani: Island planira zabraniti obrezivanje dječaka! Nacrt zakona predviđa šestogodišnji zatvor za osobe kojima se dokaže da su odstranile i najmanji dio spolnog organa.
Katoličke župe u Austriji nudile blagoslove homoseksualnim parovima za Valentinovo „Bog je ljubav. Ne može biti nikakvih zapreka,“ tvrdi Irmgard Lehner, župna pomoćnica u crkvi Sv. Franje u Welsu, objašnjavajući zašto su istospolni p...
Švedsku crkvu je napustilo milijun vjernika, a poglavarka hvali islam: “Muhamed je uzor za pravdu, mir i lijepo ponašanje” ''Muhamed je i danas uzor i inspiracija za pravdu, mir i lijepo ponašanje milijuna ljudi u svijetu”, tvrdi nadbiskupica Jackelen.

IMAŠ KOMENTAR?