Rusija također priznaje Jeruzalem kao glavni grad Izraela

Rusija Jeruzalem glavni grad
Foto: Pixabay

Rusija je u četvrtak također javno priznala zapadni Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Obavijest je objavljena u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova koji se bavi palestinsko-izraelskim sukobom.

U priopćenju, Moskva je potvrdila svoju “potporu dvostrukom rješenju”, priznajući da istočni Jeruzalem treba biti glavni grad budućeg palestinskog dijela države.

“Ponovno potvrđujemo našu predanost načelima odobrenim UN-om za palestinsko-izraelsko naselje koje uključuje status Istočnog Jeruzalema kao glavnog grada budućeg palestinskog državnog područja”, reklo je ministarstvo.

“Istodobno moramo navesti da u ovom kontekstu vidimo zapadni Jeruzalem kao glavni grad Izraela.”, naglasili su.

Priopćenje iz Moskve došlo je u trenutku kada nova američka administracija razmišlja o premještanju američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem, priznajući tako Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Izrael je 1950. proglasio glavni grad Jeruzalem, a Rusija je bila prva nacija koja ga je prepoznala kao takvog, prema The Jerusalem Postu.

Dugogodišnja američka politika pozvala je da se status Jeruzalema riješi izraelsko-palestinskim mirovnim procesom.

Prema Jerusalem Postu, Rusija trenutačno ne planira premještati svoje veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Očajni ste i nezadovoljni životom? Možda je sve zbog OVOGA! Moguće je da je u ovome rješenje za vaš problem!
“Služimo bogovima zadovoljstva, novca i seksa dok smo prema van, i dalje religiozni!” Graham je tijekom svoje službe propovijedao pred više od dvije milijarde ljudi, ako se zbroje gledatelji i slušatelji s ljudima koji su ga uživo prati...
Zaposlenica na aerodromu je imala loš osjećaj kada su joj dvije tinejdžerice predale jednosmjerne karte, a onda je saznala koga su upoznale na Instagramu Njihova je karta prvog razreda kupljena preko nečije lažne kartice, što je samo pojačalo dojam da se događa nešto vrlo sumnjivo.
3 opasnosti od laganja samima sebi Jeste li ikada vidjeli osobu koja misli da je sve što čini u redu i ne želi se ispravljati, čak i kad Biblija i uobičajeni zdrav razum kažu da su njez...
7 stvari koje si trebate reći kada imate težak dan Možda će i vama jedna ili više njih pomoći da preokrenete svoj težak dan.

IMAŠ KOMENTAR?