Rusija također priznaje Jeruzalem kao glavni grad Izraela

Rusija Jeruzalem glavni grad
Foto: Pixabay

Rusija je u četvrtak također javno priznala zapadni Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Obavijest je objavljena u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova koji se bavi palestinsko-izraelskim sukobom.

U priopćenju, Moskva je potvrdila svoju “potporu dvostrukom rješenju”, priznajući da istočni Jeruzalem treba biti glavni grad budućeg palestinskog dijela države.

“Ponovno potvrđujemo našu predanost načelima odobrenim UN-om za palestinsko-izraelsko naselje koje uključuje status Istočnog Jeruzalema kao glavnog grada budućeg palestinskog državnog područja”, reklo je ministarstvo.

“Istodobno moramo navesti da u ovom kontekstu vidimo zapadni Jeruzalem kao glavni grad Izraela.”, naglasili su.

Priopćenje iz Moskve došlo je u trenutku kada nova američka administracija razmišlja o premještanju američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem, priznajući tako Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Izrael je 1950. proglasio glavni grad Jeruzalem, a Rusija je bila prva nacija koja ga je prepoznala kao takvog, prema The Jerusalem Postu.

Dugogodišnja američka politika pozvala je da se status Jeruzalema riješi izraelsko-palestinskim mirovnim procesom.

Prema Jerusalem Postu, Rusija trenutačno ne planira premještati svoje veleposlanstvo iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Liječnici su mu rekli da mu je kćerka mrtva, no on ju je i dalje pokušavao oživiti. Nakon 30 minuta dogodilo se čudo! Ruslan Odomec i njegova supruga Anastasia odlučili su jednog dana pripremiti zabavu za svoje prijatelje, kada se i dogodila ova nepredviđena situacija...
Nervozni ste jer Bog još uvijek nije odgovorio na vašu molitvu? Ova istina će vam promijeniti perspektivu! Možda Bog traži od vas da pričekate. Hoćete li čekati ili ćete sve pokušati učiniti u svoje vrijeme?
Žena je srela narkomana na ulici: Kada mu je ugledala lice, nije mogla vjerovati da je to on Kada je Wanja slučajno susrela prijatelja iz djetinjstva, Hinga, gotovo ga nije prepoznala. Bio je u potpunosti oslabljen i uništen zbog droge.
Imaš komentar?