Guščja mast je pravo blago: Evo koje bolesti može izliječiti!

Guščja mast je lijek koji se stoljećima koristi u narodnoj medicini kao lijek protiv bronhitisa, kroničnog kašlja i drugih bolesti dišnih putova.

Možete je pronaći na tržnici ili potražiti u nekom seoskom domaćinstvu, kao već pripremljen proizvod u teglici ili kao salo od guske.

Oko 300 grama sala od guske isjeckajte na kockice i polako, na umjerenoj temperaturi otapajte u posudi pazeći da ne izgori. Kada se potpuno istopi, procijedite ga kroz cjediljku i stavite u teglicu. Ohlađenu mast čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku.

Prije upotrebe teglicu izvadite iz hladnjaka da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi se ugrijala.

Guščju mast možete da koristite na dva načina:

1. Kao oblog

Namažite grudni koš gušćjom mašću, prekrijte gazom ili pamučnom krpom i utoplite dijete ili odraslu osobu. Najbolje bi bilo da oblogu stavljate tri puta dnevno: ujutro, jednom preko dana i navečer prije spavanja. Osoba bi trebala mirovati barem sat vremena nakon stavljanja obloga, a s večernjim oblogom da prespava noć.

2. Kao dodatak mlijeku

Jednu malu žlicu za djecu, odnosno jednu jušnu za odrasle pomiješajte s toplim mlijekom. Za postizanje boljeg okusa, dodajte istu količinu meda u guščju mast i zatim stavite u mlijeko. Najbolji učinak se postiže kada se napitak pije 2-3 puta dnevno s minimalnim razmakom od 4-5 sati.

Ovu prirodnu terapiju bi trebali koristiti sve dok postoje simptomi bolesti.

NAJNOVIJE!