Molitva koja najviše ugađa Bogu

Molitva koja najviše ugađa Bogu je vrlo jednostavna i laka za razumjeti!

Kad su učenici rekli Isusu: “Gospodine, nauči nas moliti” (Lk 11,1), bilo je to uistinu jer su željeli naučiti moliti na način koji bi mu ugađao.

Isto tako, mnogi bi kršćani danas voljeli vjerno moliti, ali ne znaju kako. S obzirom da jednostavno ne shvaćaju nužnu svrhu molitve, ne održavaju važan život molitve.

Mnogi mole iz osjećaja obveze, misleći da je to nešto što trebaju činiti. Drugi mole jedino u vrijeme krize ili tragedije. Ali važno je razumjeti da dok je molitva za našu vlastitu korist, ona je i za radost Gospodnju! Bez ta dva elementa, nemamo temelj na kojem bismo gradili molitveni život.

Ne bismo trebali posredovati samo za ono što mi trebamo, nego tražiti i ono što on želi. A njegova najdublja želja je zajedništvo s nama – prisnost i zajedništvo.

VIDI OVO: 10 molitvi na koje će Bog uvijek odgovoriti

“Ne brinite se tjeskobno za svoj život: što ćete jesti ili piti; niti za svoje tijelo: u što ćete se obući … Pogledajte ptice nebeske … vaš ih Otac nebeski hrani. Zar vi niste mnogo vredniji od njih?” (Mt 6,25-26).

“Jer zna Otac vaš nebeski da vam je to sve potrebno. Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati” (Mt 6,32-33).

Bog nam kaže: “Kad dolazite u moju nazočnost, usredotočite svoju pozornost na zajedništvo sa mnom, kako biste me upoznali. Ne usredotočujte se na materijalne stvari. Ja znam vaše potrebe i pobrinut ću se za sve njih. Samo tražite mene; hajde da uživamo u ugodnom zajedništvu.”

Molitva koja najviše ugađa Bogu je vrlo jednostavna i laka za razumjeti; ona je zapravo tako jednostavna da je i malo dijete može moliti na način koji mu ugađa.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!