Nemirni ste i puni briga? Veliki mir će vas preplaviti kada u ovo postanete uvjereni

Ako ste nemirni i puni briga, veliki mir će preplaviti vaš život kad postanete uvjereni da vas Bog duboko ljubi. On će vas izbaviti i posredovati u svakoj situaciji vašega života.

Pretpostavimo da je jedno od vaše djece ranjeno i plače tražeći vašu pomoć. Kao njegov roditelj, biste li mu odmah odjurili u pomoć ili biste stali da proučite kvalitetu njegova pouzdanja u vas? Dakako, odmah biste, bez oklijevanja, otrčali k njemu motivirani ljubavlju i brigom.

Kakav bi to zemaljski otac ostavio dijete da krvari i trpi bol samo zato što ono u svome glasu nije pokazalo neku vjeru u njega? A isto se  može reći i za našega nebeskog Oca.

On nikada neće ostaviti nijedno od svoje djece da samo pati niti će začepi uši na njihov vapaj samo zato što je njihova vjera u njega možda slaba.

“Ako smo nevjerni – on ostaje vjeran! Ne može se, naime, odreći sam sebe” (2 Tim 2,13).

VIDI OVO: Ako imate vjere u Isusa, sam Bog vam ovo poručuje

Moja vjera, vaša vjera, sva vjera mora počivati na dobroti i brizi našega nebeskog Oca; zapovjeđeno nam je da se hvalimo njegovom ljubavlju i vječnom dobrotom.

“A tko se hvaliti hoće, neka se hvali time što ima mudrost da mene spozna. Jer ja sam Jahve koji tvori dobrotu, pravo i pravdu na zemlji, jer to mi je milo” (Jer 9,23).

Bog ljubi svoju djecu toliko da ih čuje prije nego pozovu. Zbog toga je David molio: “Po svojoj dobroti, Gospode, glas mi poslušaj, i po svojoj odluci poživi me” (Ps 119,149).

Toliko kršćana s poteškoćom shvaća veliku Božju ljubav za njih. On vas ljubi i dolazi vas spasiti čak i kad vam je vjera slaba, kad ne zaslužujete nikakav odgovor od njega – sve zbog njegove nježnosti i suosjećanja.

“Milosrdan i milostiv je Jahve, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv” (Ps 103,8).

Veliki mir će preplaviti vaš život kad postanete uvjereni da vas Bog duboko ljubi. On će vas izbaviti i posredovati u svakoj situaciji vašega života. Slaba vjera ili ne, ništa ne može spriječiti njegovu čistu ljubav za vas!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!