”Vjerujete li da još uvijek radim za vas?”

Božji narod se u ove posljednje dane suočava s jednim važnim pitanjem. Vjerujete li da je Bog u stanju pomoći vam dok se tresu temelji svijeta? Sotona riče poput razbjesnjela lava i svugdje je pomutnja, nasilje, neizvjesnost.

Oni koji se uzdaju u Gospodina, čvrsti i ukorijenjeni u svom pouzdanju u njega, ostat će mirno stajati i gledati spasenje Božje – potpunio mirni u svom srcu i umu. Oni će uživati u počinku netaknuti nasiljem i strahom te spavati bez bojazni od stanja oko sebe, radujući se u nadi!

Gospodin je pitao dvojicu slijepaca koji su tražili milosrđe i iscjeljenje: “Vjerujete li da to mogu učiniti?” (Mt 9,28). Kad su potvrdili, njihove su se oči otvorile (vidi redak 29).

A danas Gospodin pita nas: “Vjerujete li da sam u stanju usmjeravati vas i voditi? Vjerujete li da još uvijek radim za vas? Ili gajite tajne misli da sam vas ostavio i pustio oborene?”

Nekoliko stihova Pisma trebalo bi donijeti veliku utjehu i sigurnost našim srcima:

  • “Tko se uzda u Jahvu, nalazi okrilje” (Izr 29,25).
  • “Tko se uzda u Jahvu, on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka” (Ps 125,1).
  • “U nj se, narode, uzdaj u svako doba … Bog je naše utočište” (Ps 62,8).

Božja Riječ je puna slavnih obećanja za sve koji se uzdaju u njega! Mi se trudimo činiti stvari, odricati stvari, raditi i trpjeti. A sve to vrijeme, ono što on želi najviše je naše potpuno pouzdanje. Njegova Riječ je jasna. Bog je zadovoljan ni s čim manji od naše vjere. “A bez vjere nemoguće mu je ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže” (Heb 11,6).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!