Zašto se nikada ne smijete javljati na pozive s ovog broja?

Mnogi se od nas ne javljaju na pozive kada nas zove nepoznati broj. Često su to neželjeni operateri koji nude svoje usluge ili je to naplata računa, a nitko ne želi takav stres u svom životu.

No što ako vas zove vaš vlastiti broj? To se može činiti pomalo čudno i definitivno ćete biti znatiželjni, zar ne? Pa, nemojte se prepustiti toj znatiželji ili želji da saznate tko je na drugom kraju linije.

Ovo je jedna od najnovijih telefonskih prijevara, a može ugroziti vaše osobne informacije. Ako ikada primite poziv s vašeg broja, ne javljajte se! Američka vlada je izdala upozorenje za svoje građane, a donosimo kako ono glasi.

Sa svim nedavnim hakiranjima, virtualnim je razbojnicima mnogo lakše uvjeriti vas da im otkrijete svoje osobne podatke. Anson Massey iz Waco-a, Teksas, rekao je za KXXV da se iznenadio kada je ugledao da ga zove njegov vlastiti broj:

„Odgovorio sam na poziv i čuo sam glas, rekao je da je moj račun kompromitiran.“

Posumnjao je da nešto nije u redu te je snimio navedenu poruku prije nego je spustio slušalicu:

„Vaš je račun označen zbog sigurnosnih razloga. Nakon zvuka molimo da unesete zadnja četiri broja vašeg zdravstvenog osiguranja.“

Mnoge su osobe podijelile slična iskustva koja nisu ograničena samo na područje Teksasa.

Snimka zaslona
Snimka zaslona

U dobrim starim danima lopovi su pljačkali banke i obijali brave kako bi dobili dodatne prihode, ali ovi pametni huligani dopuštaju da tehnologija sve obavi za njih.

Donny Claxton je podijelio svoje nedavno iskustvo. Jako se iznenadio kada je ugledao da zove sam sebe:

„Moj je mobitel počeo zvoniti, bilo je jako kasno te me zanimalo tko me to tada zove. Pogledao sam na mobitel i vidio sam svoj broj. Kako mogu zvati sam sebe? Pogledao sam u mobitel. Nije bilo nikoga s druge strane. I tada je veza prekinuta.“

Kada je WFAA upitala Phylissiu Landix iz Better Business biroa što se to događa, rekla je:

„Podvala je kada netko ilegalno koristi kompjuterski program kako bi prerušio broj mobitela, a vi tada dobijete poziv s vašeg broja.“

Naravno, ne zovete sami sebe iz budućnosti kako biste si dali savršene brojeve za bingo. Pa zašto ti prevaranti ulažu toliko truda da biste pomislili da opsjedate sami sebe?

To sigurno nije zato što imaju dobar smisao za humor. Kao i obično, njihovi su motivi vođeni novcem. Kada vas ne nagovaraju da im date osobne podatke, koriste svoju tehnologiju kako bi vam uvećali telefonski račun.

„Što ste dulje na liniji više je mogućnosti da će oni nešto učiniti i nabiti vam lažne troškove.“

Na svu sreću, postoji način da se osigurate. BB kaže da trebate provjeravati vaš račun za telefon svaki mjesec kako biste izbjegli neželjena iznenađenja.

Naravno, najbolji je savjet da se ne javljate na te pozive, nego pustite da budu preusmjereni na govornu poštu. Dok kvantna fizika ne bude dokazala postojanje paralelnih svjetova, mala je mogućnost da zapravo zovete sami sebe.

IZVOR:Sharetap

NAJNOVIJE!