Dragi mužu, kada ti se čini da te ne primjećujem…

Dragi mužu,

Ponekad sve izgleda tako kaotično i brzo, poput vira koji ne može stati. Vrijeme leti i zaboravljam zaista primjećivati tebe.

Kada zastanem, vidim tijek života koji te je učinio starijim, ali i jačim i mudrijim. Ti si onaj isti kao što si bio kada smo se vjenčali, ali si i drugačiji. Zajedno smo odrasli.

Ponosna sam na ono tko si ti i što si postao.

Vidjela sam tvoje pozitivne i negativne strane. I ti si vidio ono što je kod mene dobro i loše. Zajedno smo se držali svo ovo vrijeme i voljeli smo se – to je ono što je učinilo da jedno drugome pripadamo.

Ponekad sam od tebe očekivala sve. Stvari koje ti ne pripadaju, kao što je to da me moraš učiniti sretnom, ili mršavom ili savršenom. Žao mi je – to nije tvoj posao. Znam da nije. Ponekad kada sam ljuta na samu sebe budem ljuta na tebe. Iskaljujem se na tebi. Kada se borim s nečime, kada sam uplašena ili u depresiji, zakolutam očima i zurim u tebe svaki puta kada kažeš nešto pogrešno. Stvar je u tome da u tim situacijama ti nisi niti mogao reći nešto što bi bilo ispravno. Moja borba se odnosi na mene, a ne na tebe.

Žao mi je zbog toga što sam u danima kada mi je život bio u kaosu tebi davala ono najgore umjesto najboljeg. To sam radila češće nego što želim priznati.

Danas, kao i svakog dana želim da znaš…

Da si mi najdraži.

Ti si osoba s kojom najviše želim prolaziti kroz poteškoće.

Ako ću se probuditi s naotečenim očima od cjelonoćnog plakanja, onda se želim probuditi pokraj tebe. Ako trebam prolaziti kroz borbe, ako trebam pasti i ako se trebam raspasti, onda nema nikoga drugoga s kime bi to htjela prolaziti osim tebe.

Ti si mi najdraža osoba za uživanje.

Ne postoji nitko drugi s kime bi se najradije penjala po planinama, s kime bi najradije putovala zrakoplovom ili s kime bih najradije imala djecu. Ne postoji nitko s kime bih zakoračila u nepoznato osim tebe. Ti si muž, ti si moj dom i s tobom bih išla svugdje (osim u svemir ili na bungee-jumping, jer jednostavno – ne).

Ti si mi najdraža osoba za proslave.

Kada od nas dvoje netko u nečemu pobijedi, ne postoji nitko drugi s kime bih bila u kuhinji i to proslavila pjenušcem osim s tobom. Čak i ako je kuhinja puna prljavog i neopranog posuđa, čak i ako je dnevna soba puna prljavog rublja, ne postoji nitko drugi s kime bih rado slavila osim tebe.

Ti si mi najdraža osoba za smijanje.

Volim gledati smiješne filmove s tobom i volim ismijavati lošu glumu i plitke rečenice. Ti si mi najdraža osoba s kojom se volim zadirkivati i ne postoji nitko drugi s kime bih se najradije smijala nego s tobom.

Ti si mi najdraža osoba za plakanje.

Dok plačem ne trebam biti niti uređena niti čista. Mogu jednostavno sve pustiti iz sebe, bez obzira na to što će mi maskara teći licem i to je u redu. Ne moram se truditi sve obrisati i ”pribrati se”. Poznaješ me i ne bojim ti se pokazati moju ne tako lijepu stranu.

Ti si mi najdraža osoba za odgajanje djece.

Trudimo se koliko možemo ne bismo li ih odgojili da budu ispunjenih srca i strastvenih duša, ali stvar je u tome da rijetko kada znamo što radimo. Često puta više razmišljamo o tome da nešto ne učinimo krivo nego o tome kako učiniti stvari na ispravan način. Ipak najvažnije je to da ih volimo i da ih vodimo.

Jako dobro odgajaš djecu i ponosna sam na to kakav si tata. Ti si moj omiljeni otac i poprilično sam sigurna u da i naša djeca misle slično.

Ti si moje najdraže iznenađenje.

Znala sam da se udajem za muškarca kojeg volim i kojemu se divim, ali nisam bila svjesna toga kakav muškarac si postao. Nisam znala kakav otac ćeš postati niti kakav ćeš biti partner u dobrim i onim malo manje dobrim vremenima. Nisam znala kako ćeš držati našu djecu nakon što se ona rode. Nisam znala kakav ćeš biti u slučaju financijskih problema i nisam znala kako ćeš držati moju ruku nakon što smo se posvađali. Nisam znala kako ćeš češljati kosu naše kćeri i nisam znala kako ćeš ih usmjeravati u život.

Nisam znala, ali sam tako zahvalna što sam te izabrala. Znam da se pitaš jesi li bio dobar i dopusti da ti kažem: bio si jako dobar. Bio si puno bolji nego što sam se ikada mogla nadati.

Bio si moje najbolje i najdraže iznenađenje.

Volim te,

tvoja supruga

Autor: Jessica Johnston; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithit.com 

NAJNOVIJE!