3 načina na koje kršćani mogu prebroditi svaku krizu

Kada dođe kriza, svima koji vjeruju u Krista i traže utočište u Bogu je osigurana pobjeda. Iako se okolnosti mogu činiti tmurne, sredstva oskudna, a opcije blijede, istina je da s Bogom možemo sve prebroditi.

Zbog Boga mi možemo prebroditi svaku krizu. Naš borilački povik treba biti Poslanica Filipljanima (4, 13):

„Sve mogu u Onome koji me jača!“.

Prevladavanje svake krize

Prijatelji, ovaj članak ni u kom slučaju, nije napisan kako bi umanjio težinu nečijih problema i poteškoća. Mnogi od nas smo u vrlo različitim situacijama, neke od njih su traumatične, mijenjaju život ili nas potpuno oslabljuju. Svaka okolnost u kojoj se nalazimo te utjecaj te okolnosti na naše osjećaje i kvalitetu života u potpunosti se poštuje.

Ovaj članak nastoji ohrabriti svakog vjernika. Prijatelji, mi se možemo suočiti sa bilo kakvim okolnostima bez ikakvog straha jer nam je u Kristu osigurana pobjeda. Možemo prebroditi bilo koju krizu jer je On sve savladao.

No kako kršćani mogu prebroditi svaku krizu? Donosim vam nekoliko načina.

1. Mi sada živimo u Kristovoj pobjedi

Često, mi ljudi odustanemo kada smo suočeni s krizom zbog kaosa i zbunjenosti u našem umu i u našim okolnostima. Brinemo se o onome što će se dogoditi, kako ćemo se suočiti s krizom, i možemo li ju ikada savladati. Ove nas stvari uzrujavaju te na koncu odustanemo.

No, Kristova pobjeda nas uvjerava da, s čime god se mi suočili, On je već pobijedio za nas. Isus je rekao, govoreći svojim učenicima o problemima s kojima će biti suočeni ako Ga slijede, ove riječi: „To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!“ (Ivan 16,33).

Istina je da mi sada živimo u Kristovoj pobjedi. Bez obzira na to što se događa, mi smo već pobijedili. Sve što nam preostaje jest živjeti.

2. Mi imamo mir koji nadilazi razumijevanje

Svi ćemo mi zasigurno iskusiti poteškoće zato što slijedimo Krista. No, Bog obećava da će Njegov mir čuvati naša srca.

Mi znamo da je Isus već sve savladao. Stvar je što to često i zaboravimo. Usredotočujemo se na stvari koje se trenutno događaju pred nama. Mi vidimo problematična vremena i o njima slušamo te se počnemo zabrinjavati. Poslanica Filipljanima (4,6-7) nas uvjerava da je mir Božji dostupan svima koji dođu k Njemu:

„Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu“.

3. Duh Božji živi u nama

Duh Božji, isti onaj Duh koji je podigao Isusa iz mrtvih, živi u svima nama koji vjerujemo u Krista Isusa. Ako Duh, koji je podignuo Isusa iz mrtvih, živi u nama, samo pomislite koliku nadu mi trebamo imati čak i kada je riječ o lošim okolnostima.

Najbolje od svega je to da nam Duh Božji pruža pomoć koju nam samo On može pružiti. Poslanica Rimljanima (8, 26-27) govori:

„Tako i Duh potpomaže našu nemoć. Doista ne znamo što da molimo kako valja, ali se sâm Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima. A Onaj koji proniče srca zna koja je želja Duha – da se on po Božju zauzima za svete“.

Duh Sveti posreduje kada mi molimo „neizrecivim uzdasima“ ili onim što zovemo darom „jezika“. Kada On moli za nas, Njegove će molitve biti uslišane jer su uvijek u skladu s Božjom voljom.

Autor: JB Cachila; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!