Zašto trebate paziti što molite od Boga?

Budite oprezni što neprestano tražite od Boga. Ne možete uvijek suditi molitvu prema odgovoru koji na nju dobijete. Iako je istina da mnogo puta Bog ne ostvari ono što mi u svojoj sebičnosti tražimo (Jakov 4, 3), postoji mnoštvo primjera u Bibliji u kojima je Bog ispunio uporne, ali nepromišljene molitve svog naroda.

Razmotrite neprestanu molitvu Izraela da dobiju kralja: „Želimo biti kao svaki drugi narod“, neprestano su vikali te je Bog napokon rekao: „U redu, neka vam bude“ (vidi: 1. Samuelova 8). Bog je odgovorio na njihove molitve te im je dao vođu kakvog su tražili, no to za njih definitivno nije bila najbolja opcija.

Možda nam na pamet padnu nekršćani koje Bog predaje njihovom grijehu kada neprestano idu za onim što je loše (Rimljanima 1,24-28), no koliko često mi kršćani uporno trčimo za svojim interesima moleći se za njih bez istinskog slijeđenja Kristovog primjera u kojem trebamo svaki zahtjev završiti sa: „neka bude volja Tvoja“ (Luka 22,42).

Trebamo naučiti biti fleksibilni u našim zahtjevima. Moramo biti iskreni i ponizni i svjesni svojih ograničenja. Mi možda ne znamo što je najbolje. Trebamo biti manje uporni kada je riječ o zahtjevima u našim molitvama te trebamo vjerovati da Bog možda ima drugi put za nas ili drugi način na koji će ostvariti svoju volju u našim životima.

Molite se, i budite određeni u svojim molitvama, ali se uvijek molite pokornim srcem, koje vjeruje da Bog zna što je najbolje i kako najbolje voditi Svoju djecu.

Autor: Mike Fabarez; Prijevod: Ida U.; Izvor: Jesus.org

NAJNOVIJE!