Ako ste u ovakvom stanju, recite Bogu da vam je žao! Sljedeći put može biti kasno…

ovakvo stanje
Foto: Unsplash

Od samog utemeljenja zemlje, Bog je unaprijed vidio tijelo vjernika sjedinjenih s njegovim Sinom. Isus svjedoči: “Ja sam bio Očeva svakodnevna radost, veselje njegova bića. I sad svi koji se po vjeri okrenu k meni isto su tako njegova radost” (vidi ove Kristove proročke riječi u Izrekama 8,30-31).

Kako mi pokazujemo našu ljubav za Isusa? Ivan odgovara: “U ovome stoji ljubav prema Bogu: da vršimo njegove zapovijedi. A njegove zapovijedi nisu teške” (1 Iv 5,3).

A što su te njegove zapovijedi? U biti, Isus kaže da postoje dvije: “O tim dvjema zapovijedima ovisi sav Zakon i Proroci” (Mt 22,40).

Prva i najvažnija zapovijed je ljubiti Gospodina svim svojim srcem, dušom i umom. Ne smijemo ništa zadržati od njega. A druga je da ljubimo našega bližnjega kao samoga sebe. U tim dvjema jednostavnim zapovijedima sabran je sav zakon Božji.

Isus zapravo ovdje kaže da ne možemo hodati u Božjoj slavi ako nekome nešto zamjeramo. Zbog toga, ljubiti Boga znači ljubiti svakog brata i sestru na isti način na koji nas ljubi Otac.

“Ako netko tvrdi: ‘Ljubim Boga’, a mrzi svoga brata, lažac je; jer tko ne ljubi svoga brata koga vidi, ne može ljubiti Boga koga ne vidi. Ovu zapovijed imamo od njega: tko ljubi Boga, neka ljubi i svoga brata” (1 Iv 4,20-21). “Tko ne ljubi, nije upoznao Boga, jer je Bog ljubav” (1 Iv 4,8).

Možemo slaviti Boga podignutim rukama, moliti mu se svaki dan i provoditi sate proučavajući njegovu Riječ, ali ako imamo gorčinu prema nekome i ne opraštamo mu, sve je to uzalud.

Ako ste u takvu stanju, recite Bogu da vam je žao. Ali učinite i daljnji korak i pomirite se s tom osobom tako da možete uživati u istinskoj prisnosti s Ocem.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

IMAŠ KOMENTAR?